Ostalo

Sarazan neočekivano slavio u Alta Badiji

Francuski skijaš Siprijen Sarazan neočekivano je slavio u paralel veleslalomu u Alta Badiji u okviru Svjetskog kluba u alpskom skijanju.
Sarazan neočekivano slavio u Alta Badiji
Portal AnalitikaIzvor

Dvadesetdvogodišnji Francuz ostvario je prvu pobjedu u karijeri u svojoj sedmoj trci u elitnom takmičenju. Njegova pobjeda je tim više sentacionalna jer je pobijedio olimpijskog šampiona u veleslalomu iz 2010. Karla Janka, a nadmašio ga je za deset stotinki.

Prije Janka u eliminacijama je bio bolji od švedskog specijaliste za ovu disciplinu Andrea Mirera, te Austrijanca Filiša Šerghofera. 

Prije Alta Badije Sarazan je samo tri puta uspijevao da osvoji bodove u Svjetskom kupu, bio je 29. u alpskoj kombinaciji u Šamoniju, 24. u veleslalomu u Val d'Izeru, te 27. u neđelju u veleslalomu takođe u Alta Badiji. 

Treće mjesto u poneđeljak je osvojio Norvežanin Ketil Jansrud, koji može da bude zadovoljan jer je iskoristio eliminaciju Marsela Hiršera (završio kao 18), pobjednika od neđelje, od Francuza Stiva Misilijea i smanjio zaostatak u geleranom poretku SK na 169 bodova. 

Skijaši sezonu nastavljaju slalomom u Madoni di Kampiljo u četvrtak.

Portal Analitika