Crna hronika

Ko je Marko Martinović čiji auto je uništen u stravičnoj eksploziji

Podgoričane je kasno popodne, u 17.50 sati, uznemirila jaka eksplozija u kojoj je u potpunosti uništeno vozilo marke „opel astra“, a u kome se prema saznanjima Portala Analitika nalazio tridesetosmogodišnji Marko Martinović, koji je brzom intervencijom Hitne pomoći zbrinut u Urgentnom centru KCCG, zbog zadobijenih opekotina.
Ko je Marko Martinović čiji auto je uništen u stravičnoj eksploziji
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama policije, Marko Martinović se odranije nalazi na listi bezbjednosno interesantnih osoba. U policijskim dosijeima vodi se kao član takozvane Škaljarske kriminalne grupe koja operiše na široj teritoriji Kotora. Nezvanično, dugogodišnji je tjelohranitelj Jovice Vukotića, navodnog vođe kotorskog kriminalnog klana.

Martinović je hapšen 2013. godine u Tivtu zbog nelegalnog posjedovanja oružja. On je tada lišen slobode nakon što je saobraćajna policija zaustavila i kontrolisala automobil u kojem se nalazio sa bratom Jovice Vukotića, Igorom.

U jesen 2014. godine uhapšen je sa Podgoričanima Ivanom Ivanovićem (33) i Borkom Vukčevićem (33), zbog sumnje da su kamenovali ambasadu Albanije u Podgorici. Tom prilkom je načinjena značajna materijalna šteta na objektu u kom je ambasada smještena, kao i na susjednom restoranu „Sempre“.

Portal Analitika