Društvo

Otvoren novi objekat vrtića u Zagoriču

Novi objekat Javno Predškolske ustanove "Đina Vrbica" u Zagoriču, u koji će biti smješteno oko 250 djece, otvoren je danas.
Otvoren novi objekat vrtića u Zagoriču
Portal AnalitikaIzvor

Ministar prosvjete, Damir Šehović, kazao je da objekat ima 1,4 hiljada metara kvadratnih, i da je u njegae uloženo više od milion i 200 hiljada EUR.

„Na ovaj način biće rasterećeni kapaciteti koji su inače prebukirani u Podgorici, ali i čitavoj Crnoj Gori“, naveo je Šehović na otvaranju.

On se zahvalio bivšem ministru prosvjete, Predragu Boškoviću koji je od početka pratio taj projekat.

Šehović je najavio da je planirana izgradnja još tri slična objekta u Podgorici i po jedan u Pljevljima, Baru i Ulcinju

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljvub Stijepović, poželio je svima koji će boraviti i raditi u tom objektu lijepo druženje i sticanje novih znanja, prijateljstva i vaspitanja, kao i ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Stijepović je saopštio da je gradska uprava predvidjela u planovima svoga rada da, putem partnerstva, u svim djelovima grada pokuša da stvori što bolje uslove za kvalitetniji život građana Podgorice.

Kako je kazao, posebno su posvećeni ulaganju u obrazovanje i u najmlađe sugrađane. „Jer je to ulaganje budućnost Glavnog grada i Crne Gore“.

Objekat je izgrađen, prema riječima Stijepovića, partnerstvom Glavnog grada i Vlade, odnosno Ministarstva prosvjete, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

„Siguran sam da na ovaj način rješavamo pitanje koje je godinama opterećivalo građane ovog dijela grada“, poručio je Stijepović.

On je naveo da se ovaj objekat se po svojim standardima može ravnati ne samo sa bilo kojim vrtićem u Podgorici i Crnoj Gori, nego i šire.

MINA

Portal Analitika