Fudbal

Lindelef već igrač Mančester Junajteda

Mančester Junajted i Žoze Murinjo narednih dana sigurno dovode prvo zimsko pojačanje i to veliki zalog za budućnost. Talentovani Šveđanin Viktor Lindelef (22), koji nosi dres Benfike, spreman je za veliki korak u karijeri i prelazak na Old Traford.
Lindelef već igrač Mančester Junajteda
Portal AnalitikaIzvor

Zvanični pregovori su otpočeli danas, a u tu svrhu je predsjednik Orlova Luis Felipe Vijeira doputovao na Ostrvo kako bi sa izvršnim direktorom Junajteda Edom Vudvordom i zemljakom Murinjom precizirao detalje ovog transfera, piše O Žogo. Lindelef je sjajno nastupao za Benfiku tokom jeseni, pomogao joj da se plasiraa u osminu finala Lige šampiona, pa Orlovi žele da ga lijepo unovče već ove zime.

Zna se da već nekoliko mjeseci Crveni đavoli pomno prate talentovanog defanzivca i da su riješili da ga već ove sezone upare sa sjajnim Erikom Baijem. Kako ostaju uskoro bez fudbalera iz Obale Slonovače, koji ide na Kup Afričkih nacija, jasno je da im je Lindelefpreko potreban i da im se žuri da ga angažuju.

Portuglaski mediji prenose da će Junajted za dolazak sjajnog Šveđanina izdvojiti čak 45.000.000 eura plus dodatnih 5.000.000 na ime kasnijih bonusa, mada je pitanje da li će baš biti tako kako su zamislili. Ipak, velike su šanse da Lindelef pojača Mančester Junajted i gotovo da je štoper jednom nogom već u Engleskoj.

Šveđanin je u Benfiku stigao u ljeto 2012. godine iz Vasterasa, a otkako se ustalio u prvom timu šampiona Portugala, zablistao je i u seniorskoj reprezentaciji Tri krune u kojoj je zabilježio 11 utakmica i gol. U ovom prijelaznom roku spominjao se i kao potencijalno pojačanje Čelsija i Intera.

Portal Analitika