Zanimljivosti

Ni Crna Gora, ni London: Rusi otrčaše kod Trampa

Bogati Rusi traže po SAD gdje bi mogli da pazare nekretnine nakon pobjede Donalda Trampa, piše CNN.
Ni Crna Gora, ni London: Rusi otrčaše kod Trampa
Portal AnalitikaIzvor

Broj Rusa koji su izrazili interesovanje za kupovinu luksuznih objekata u SAD skočio je čak 35 odsto u odnosu na prethodnu godinu, podaci su konsultatnske kuće koja se bavi i prodajom nekretnina Knight Frank.

Kako kažu u toj agenciji, Ruse zanimaju prije svega kuće za odmor, ali i nekretnine u izgradnji. Skoro svi su spremni da potroše od 500.000 dolara do 5 miliona dolara na stambene zgrade. 10 odsto njih nada se da će uskoro kupiti komercijalu nekretninu u SAD. 

Dvije najpopularnije destinacije su Njujork i Majami. 

“Nekoliko naših kupaca zainteresovani su za mogućnost da kupe imovinu ili da učstvuju u projektima Donalda Trampa”, rekla je Marina Kuzmina, šef prodaje u Knight Franku. 

Neki investitori vide pobjedu Trampa kao priliku da se odnosi između SAD i Zapada mogu poboljšati. Podsjetimo, Tramp je hvalio predsjednika Rusije Vladimira Putina kao jakog lidera, a ruski predsjednik je jasno govorio o prednostima pobjede Trampa u odnosu na Klintonovu. 

Interesovanje Rusa za nekretnine u SAD bilo je u padu nakon što su zapadne zemlje uvele sankcije Rusiji. Sankcije, i pad cijena nafte koje su pritisle rusku rublju i cijelu ekonomiju. Sada, izgleda da se ruski kupci vraćaju punom parom.

b92.net

Portal Analitika