Zanimljivosti

Ako iko zna tajne Teslinih dokumenata onda je to Donald Tramp!

Donald Tramp je svojom pobjedom na američkim predsjedničkim izborima šokirao svijet, ali ono što je možda još zanimljivije jeste njegova neočekivana veza sa, prema mnogima, najvećim genijem 20. stoljeća, Nikolom Teslom.
Ako iko zna tajne Teslinih dokumenata onda je to Donald Tramp!
Portal AnalitikaIzvor

Nekoliko dana nakon što je Nikola Tesla preminuo 8. januara 1943., svu njegovu imovinu zaplijenio je FBI. Tri sedmice nakon toga, FBI-jeva komisija pregledala je sve Tesline dokumente, ali u komisiji nisu bili obični agenti, nego naučnici kako bi mogli razumijeti ideje koje su bile daleko ispred vremena.

Na čelu komisije bio je John G. Trump, stric budućeg američkog predsjednika, piše New Yorker.

Da nije u pitanju samo slučajnost, potvrđuje i Donald, koji se često poziva na svog strica, koji je bio proslavljeni inženjer, fizičar koji je predavao i na MIT-u.

- Stric mi je često pričao o nuklearnom ratu prije nego što je postao nuklearni - znao je govoriti Trump, vjerojatno ciljajući na hidrogensku bombu, s obzirom da je rođen 1946. kada su atomske bombe itekako postojale.

Osnovna briga američkih vlasti bila je da je Tesla možda razradio posebno oružje, poput ‘zrake smrti’.

Ipak, Džon G. Tramp u izvještaju je zaključio kako su “Teslina razmišljanja i radovi, barem u zadnjih 15 godina, primarno filozofske prirode, spekulatavna i promotivna te ne sadrže nove, djelotvorne ili uvjerljive metode kako bi se ostvarile”.

S druge strane, mnogi su uvjereni da je službeni izvještaj služio samo za prikrivanje prave istine. Filadelfijski eksperiment, proveden svega šest mjeseci nakon smrti velikog naučnika, mnogi vide kao dokaz da je u dokumentima bilo puno više od “teoretskih, filozofskih nagađanja”

Dana 22. jula 1943. USS Eldridge je učinjen potpuno nevidljivim, vidio se kao zelena izmaglica, a neki članovi posade su se poslije eksperimenta žalili na mučninu.

Slijedeći test sproveden je 28. oktobra i ovaj put Eldridž je u potpunosti nestao. Istovremeno, viđen je u mornarskoj bazi u Norfolku, udaljenom 600 kilometara, da bi brod opet nestao i pojavio se u Filadelfiji. Pristalice ovog događaja tvrde kako se radilo o slučaju slučajne teleportacije.

Drugi pišu kako je u Teslinim dokumetima opisan izvor bezgranične energije, a to su zataškale SAD.

Ono što je najbitnije je da je stric Donalda Trampa prvi pročitao šta god da je pisalo u Teslinim bilješkama, a bio je dovoljno “naučno pismen” da to i razumije.

Možda je i Donaldu otkrio koju tajnu...

avaz.ba

Portal Analitika