Crna hronika

Lalić vezan za krevet posle svađe sa komandirima

Osuđenik Veselin Lalić iz Nikšića danima je bio vezan u spuškom zatvoru pošto je pokušao da počini samoubistvo nakon svađe sa komandirima.
Lalić vezan za krevet posle svađe sa komandirima
Portal AnalitikaIzvor

Iz uprave ZIKS-a potvrdili su „Danu” da je došlo do incidenta kada je Lalić sebi presjekao vene. Takođe, potvrdili su i da je taj robijaš nakon toga vezan za krevet, ali su objasnili da se radi o sredstvima za humano vezivanje čija je primjena dozvoljena po zakonu.

“Dana 6. 12. 2016. godine, zatvorenik V.L. žiletom se isjekao po rukama. Brzom intervencijom službenika obezbjeđenja KPD Podgorica spriječene su veće posljedice, nakon čega su u KCCG sanirane povrede koje je sebi nanio V.L. Nakon ovog incidenta, imajući u vidu da je imenovani počinio teži disciplinski prekršaj ugrožavanje svog zdravlja samopovređivanjem, taj zatvorenik je bio izmješten zbog mjera predostrožnosti i prema istom su bila upotrijebljena sredstva za humano vezivanje (pojas i trake), kako se ne bi ponovo samopovrijedio, a u skladu sa članom 166 Zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti, saopšteno je iz ZIKS-a. Ovaj incident redakciji „Dana” prijavili su zatvorenici, koji su tražili da ostanu anonimni. Oni su tvrdili da je Lalić tri dana nakon pokušaja samoubistva bio vezan i da mu za to vrijeme nije dozvoljeno da konzumira hranu, pa čak ni vodu, što su iz spuškog zatvora demantovali.

“Tom zatvoreniku ni u jednom trenutku nije bilo uskraćeno konzumiranje hrane i vode”, tvrde iz ZIKS-a.

Lalićevi cimeri su rekli da se taj Nikšićanin nalazi na meti komandira od kada je u zatvoru prošle godine preminuo njegov brat Branko Lalić. On je, kako je tada izjavila njegova porodica, preminuo jer se predozirao u zatvoru. Oni su tada optužili upravu ZIKS-a da je omogućila da se Branku dostavljaju narkotici. Takođe, tvrdili su da su mu drogu dostavljali komandiri iz zatvora. Te optužbe navodno je ponovio i njegov brat Veselin Lalić, koji se, prema riječima njegovih prijatelja iz zatvora, zbog toga našao na meti komandira. Prema njihovim tvrdnjama, upravo je to bio razlog da Lalić pokuša samoubistvo.

“Više puta su ga maltretirali i tukli. Nije mogao da izdrži to, pa je odlučio da počini samoubistvo”, kazali su osuđenici.

 

Portal Analitika