Crna hronika

Bar: Kriminalci kupuju motore da špijuniraju policiju

Dok policija pokušava da sačuva glavu jednom od pripadnika kriminalnog miljea Alana Kožara, inspektori barske policije dolaze do alarmantnih podataka o trendu djelovanja bezbjednosno-interesantnih osoba na području ovog lučkog grada, pišu Dnevne novine.
Bar: Kriminalci kupuju motore da špijuniraju policiju
Portal AnalitikaIzvor

“Posredstvom oglasa kupljen je veliki broj brzih motora “hondi” i “suzuki”, koje mijenjaju vlasnike, gubi im se trag i sumnja se da će biti korišćene za krivična djela. Istovremeno, otkriveno je da postoji vajber grupa od 200 članova pod nazivom “barska policija” Članovi grupe informišu jedni druge o kretanjima policije. U skladu sa tim i mi mijenjamo modele djelovanja”, kazao je sagovornik Dnevnih novina iz barske policije.

Zabrinutost zbog mogućnosti novog krvoprolića nakon što je prije desetak dana u Bečićima stradala i slučajna žrtva, sasvim je realna.

Sagovornik DN objasnio je da je policija u Baru, zbog sličnih operativnih podataka i slike sa terena, cijeli operativni sastav digla “na noge”

“Tokom prošle sedmice nastavljena je akcija pod kodnim nazivom “Top gan” izvršeni su pretresi na više lokacija u kućama, stanovima, pomoćnim objektima i vozilima, i to uz pomoć pasa tragača za drogu i eksploziv, kojima su upravljali pripadnici Posebne jedinice” tvrdi izvor DN, objašnjavajući da je akcija izvedena u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom, a po naredbama za pretres Osnovnog suda u Baru.

Pretresi su izvršeni u kući Lazara Popovića, koji je trenutno u zatvoru zbog pokušaja ubistva, zatim Dražena Ašanina, Almira i Fehima Ibrahimovića, Ermina Barjaktarovića, Mladena Šturanovića, Dejana Đurovića, Ahmedina Likovića i maloljetnog S.D., koji odgovara za pokušaj ubistva, ali sa slobode. Većina njih važi za saradnike Alana Kožara, a sumnja se da prerastaju u novu kriminalnu grupu u Baru.

Nezvanično, u kući Barjaktarovića pronađeno je 20 komada detonatorskih kapisli i sporogoreći štapin, a u domu Đurovića puška i municija. Kako je Adem, otac Barjaktarovića, preuzeo odgovornost, Osnovno državno tužilaštvo odlučilo je da protiv njega podnese krivičnu prijavu za nedozvolj eno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv Zaima Đurovića, Bejhanovog oca, biće podnijeta prekršajna prijava.

“Iz garaže Popovića, policija je oduzela dva motora, kako bi provjerila njihovo porijeklo i da li su eventualno korišteni u vršenju krivičnih djela”, naveo je izvor DN.

Ovo je, inače, nastavak akcije započete krajem prošlog mjeseca kada su izvršeni pretresi na 15 lokacija, koje su u posjedu 12 osoba, tretiranih kao sljedbenici kriminalne grupacije Luke B ojovića sa ograncima u Baru, Budvi i Kotoru.

Povod akcije su, prema saznanjima Dnevnih novina, nekoliko nerasvijetljenih mafijaških likvidacija na teritoriji ovog lučkog grada, ali i operativni podaci koji ukazuju da se ova grupacija bavi distribucijom narkotika, ucjenama, reketiranjem građana i iznudama.

Policija je prije nekoliko dana otkrila grupu od 200 članova na društvenoj komunikacionoj mreži vajber pod nazivom “barska policija”. (Cdm/DN)

Portal Analitika