Abiznis

DANILOVIĆ: Ovo nije konačno stezanje kaiša

Funkcioner Demosa i bivši ministar u Vladi izbornog povjerenja Goran Danilović izjavio je da su tokom kampanje upozoravali da će DPS, ukoliko pobijedi na izborima, uvesti nove namete građanima.
DANILOVIĆ: Ovo nije konačno stezanje kaiša
Portal AnalitikaIzvor

"Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o smanjenju zarade javnim funkcionerima za osam odsto, a biće smanjene i naknade za majke sa troje djece.Što se tiče zarada ostalih zaposlenih u državnoj upravi nema promjena, dok će naknade za majke sa 336 eura biti smanjene na 264, a one sa 192 eura na 144.Rezultati pobjede DPS-a tako se već od 1. januara mogu osjetiti u svakoj kući. Treba valjda da budemo srećni jer je bilo i predloga da se naknade ukinu? Da se zamrznu penzije? Pravedna vlada je to odbacila. Predstava za naivne, naravno!", napisao je Danilović na Fejsbuku.

On tvrdi da je bivši premijer Đukanović izričito bio protiv smanjenja plata u javnoj upravi.

"Predizborno protiv je preletjelo u postizborno mora! Fascinantno je da najbolnije rezove nova vlada povlači odmah ne strepeći od javnog mnjenja? I zašto bi? Noćas i svaku noć do Nove godine pričaće se o sasvim drugim stvarima. Ovo nije konačno "stezanje kaiša" i posljednje skraćenje primanja. Još makar jedan zahvat ovoga tipa predstoji. Vlada koja nema snage da naplati poreze, da pobijedi sivu ekonomiju, da otvori radna mjesta, jedino može ovakvim mjerama stabilizovati prilike", ocijenio je Danilović.

On je poručio i da nema ništa od borbe protiv kriminala "jer je za ozbiljne i hrabre poteze, koji će dugoročno donijeti preobražaj, potrebna stabilna i snažna vlada".

Portal Analitika