Politika

MEDOJEVIĆ: Vlada vodi zemlju u bankrot, potreban zaokret u ekonomskoj politici

Kao što je DF pričao u kampanji, lopovska sekta će nastaviti pogubnu ekonomsku politiku i voditi panični menadžment. Ne shvatajući ili nemajući snage, ili neželeći da odbace fašistički neoliberalni model ekonomske politike, srljaju u jos veću katastrofu. Smanjenja zarada, nadoknada za majke sa troje djece, povećanje poreza i akciza, novo zaduživanje za pokrivanje potrošnje Vlade (troškova plata u megalomanskom birokratizovanom javnom sektoru i budžetske subvencije bankrotiranom Fondu PIO). Ova Vlada nema ni znanja, ni političkog kredibiliteta, ni legitimiteta, a na kraju krajeva ni moći da krene sasvim drugačijim putem ekonomoskog oporavka, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević.
MEDOJEVIĆ: Vlada vodi zemlju u bankrot, potreban zaokret u ekonomskoj politici
Portal AnalitikaIzvor

-Umjesto zaduživanja, uvoza, javne potrošnje birokratije, neophodno se okrenuti pokretanju proizvodnje , izvoza, investicijama u realni sektor i radikalnim rezovima u birokratizovanom javnom sektoru. Nama su potrebni poslovi, radna mjesta, investicije, proizvodnja i izvoz. Državna birokratija koja jede polovinu BDP-a mora biti racionalizovana i stavljena u funkciju obezbjeđivanja osnovnih javnih usluga i dobara i podsticanju privrednog rasta. Trebaju nam fabrike, zadruge, start up inkubatori, sistem podrške inovacijama (posebno u ICT sektoru), Banka za razvoj, Agrobanka, Fond rizičnih ulaganja, nova poreska politika koja relaksira poslodavce koji zapošljavaju radnike u proizvodnim sektorima i na sjeveru zemlje. Treba nam osnivanja državnog Holdinga za razvoj koji će kreirati zdravo jezgro nacionalne privrede. Trebaju nam beskamatni krediti za nabavku opreme za preduzetnike. Treba nam državna kooperativa koja će otkupljivati sve tržišne viškove poljoprivrednih proizvoda po unaprijed poznatim cijenama. Trebaju nam bespovratna sredstva za podizanje kuća, štala, formiranje stada , zasada, besplatno davanje državnog zemljišta za mlade nezaposlene koji žele da se bave poljoprivredom. Trebaju nam dvije HE Komarnica i Kruševo koje će proizvoditi električnu energiju,a manje od dva eurcenta po kilovatu, a ne male HE Đukanovića čiju struju na našim računima, plaćamo preko 10 eurcenti. Treba nam minimalna zarada od 350 eura do kog iznosa će se ukinuti porez na zarade, ali će se za veće plate plaćati porez po većoj stopi (i do 50% za plate preko 50.000 mjesečno npr). Jednostavno, trebaju nam promjene. Velike, temeljne, radikalne- izjavio je Medojević, ističući da je DF to znao i da su zato građanima nudili jedini sveobuhvatni plan reformi -program 707 mjera koji je jedina alternativa bankrotu, sukobima, trajnom siromaštvu i rastakanju države Crne Gore.

-Ove činjenice ne može promjeniti ni Pink, ni Informer, ni Katnić, ni režimski analitičari, ni dežurni mrzitelji DF. Život vas svaki dan demantuje, i potvrđuje viziju, politiku, plan i patriotizam DF-a. Danas da se održe izbori, bez Katnića, bez fantom birača, bez ucjena, korupcije,  većina građana bi prepoznala reformski plan i potencijal politike DF-a i dobrobit koju on donosi upravo njima i našoj državi Crnoj Gori- naveo je Medojević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Portal Analitika