Region

Kako su beogradske "mule" uhvaćene u švercu 238 paketića droge iz Srbije u Dubai

Poslije hapšenja grupe beogradskih mula koje su švercovale kokain u Dubai, policija istražuje od koga su nabavljali drogu namjenjenu narko-tržištu tog emirata.
Kako su beogradske "mule" uhvaćene u švercu 238 paketića droge iz Srbije u Dubai
Portal AnalitikaIzvor

U akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala prekjuče su uhapšeni Ivan Radović (28) zvani Koki, koji se sumnjiči da je vođa kriminalne grupe, Jasmina Petrović (41), Nikša Komkanović (28), Boris Ristić (26), Đorđe Petronić (42), Jovan Lazić (41), Nina Prlja (24) i Tomislav Živković (57). Prije tri mjeseca je u Dubaiju uhapšen i deveti član grupe Miodrag Radović (46), kod koga je tada nađen kokain.

- Količine koje su švercovali nisu zanemarljive i sigurno je da ih je kokainom snabdjevao neki od ozbiljnijih narko-dilera - konstatuje naš izvor blizak istrazi i dodaje da je do sada bilo uobičajeno da mule švercuju kokain u Srbiju, a ne da se droga na taj način krijumčari iz naše zemlje.

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih je nađeno 238 paketića kokaina, a svaki je trebalo da prodaju za po 500 eura, što znači da je samo na tom švercu trebalo da zarade blizu 120.000 eura. Drogu su švercovali u donjem vešu ili tjelesnim šupljinama, čime su, nezavisno od mogućeg hapšenja, dovodili u pitanje i svoj život.

Prilikom hapšenja na aerodromu "Nikola Tesla", paketići kokaina nađeni su u donjem vešu Jasmine Petrović, kao i kod vođe grupe Ivana Radovića, inače vlasnika beogradske firme "Premijum konsalting lodžistik". Jedan paketić kokaina nađen je u stanu Nine Prlje, devojke bez zvaničnog zanimanja, ali poznate beogradske klaberke, koja je često putovala u Dubai, a u prijestonici Srbije družila se sa estradom. S ljudima iz tog svijeta družio se i vođa grupe Ivan Radović.

- Uhapšeni u Srbiji imaju i sreće jer im ovde prijeti do 15 godina zatvora. Da su pali u Dubaiju, kazna je mogla da im bude i doživotni zatvor. U tom emiratu, kao i u cijelim Ujedinjem Arapskim Emiratima, nulta je tolerancija na drogu, pa i zbog najmanje količine marihuane izruču kazne doživotnog zatvora ili čak smrtnu kaznu - kontatuje naš sagovornik i dodaje da, ako osuđenik ima sreće, može da bude osuđen na nekoliko godina zatvora uz obaveznu deportaciju i doživotnu zabranu ulaska u bilo koji emirat.

Blic.rs

Portal Analitika