Politika

Kujović: Bez uticaja na rad lokalne vlasti

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Bijelom Polju donio je sinoć odluku o raskidu koalicije sa Demokratskom partijom socijalista u tom gradu. Iz lokalnog DPS-a poručuju da odluka BS-a neće uticati na funkcionisanje vlasti u Bijelom Polju.
Kujović: Bez uticaja na rad lokalne vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici OO BS se razmatrala i mogućnost da predloži Glavnom odboru stranke da će takva odluka bude donijeta i na državnom nivou. Kako prenosi RTCG, u Op- štinskom odboru Bošnjačke stranke kazali su da njihovi članovi do konačne odluke zamrzavaju rad u Glavnom i Izvršnom odboru i Predsjedniš- tvu stranke kao i u drugim organima na državnom nivou.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Bijelo Polje Abaz Kujović kazao je za Pobjedu da je za odluku BS-a čuo juče iz medija, te da nije dobio zvaničnu potvrdu.

- Čuo sam na televiziji da su donijeli odluku o raskidu koalicije. Ta odluka naće imati nakakvog uticaja na funkcionisanje lokalnog parlamenta niti lokalne vlasti. Imamo sporazum sa BS i sve obaveze iz sporazuma smo u potpunosti ispoštovali - izjavio je Kujović.

S druge strane, predsjednik OO BS Rešad Sijarić i doskorašnji poslanik te stranke izjavio je da su raskinuli koaliciju iz više razloga.

- Nakon raskida koalicije DPS-SDP, vlast na lokalnom nivou u Bijelom Polju činili su DPS i mi. Desilo se da su predsjednik, potpredsjednik, predsjednik Skupštine i sekretar opštine iz DPS-a. Faktički nijesmo imali nijednu funkciju, osim što su sekretar Sekretarijata i njegov zamjenik bili iz BS. To i nijesu neke funkcije - rekao je Sijarić za portal CdM. Prema njegovim riječima, oni su se nadali da će nakon raskida koalicije sa SDP-om neka od funkcija pripasti Bošnjacima.

- DPS nije imao sluha za nas i sve funkcije je za sebe prigrabio - naveo je Sijarić.

Osim Bošnjačke stranke, DPS u Bijelom Polju vlada uz podršku Socijaldemokrata sa kojima imaju neformalni dogovor o vršenju vlasti. U bjelopoljskom parlamentu ima 19 odbornika DPS-a, a sa jednim odbornikom SD-a čine većinu u Skup- štini opštine.

(Pobjeda)

Portal Analitika