Politika

DPS iz medija obaviješten o raskidu koalicije

Demokratska partija socijalista u Bijelom Polju nije zvanično obavještena da je Bošnjačka stranka donijela odluku o raskidanju koalicije u tom gradu već su o tome obaviješteni iz medija, izjavio je za portal Analitika predsjednik bjelopoljskog DPS-a Abaz Kujović.
DPS iz medija obaviješten o raskidu koalicije
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da DPS i BS imaju potpisan Sporazum o koalicionoj saradnji I da ga DPS nije ni u jednom dijelu prekšila.

Upitan da prokomentariše izjave predsjedniak OO BS Rešada Sijarića da su se nadali da će nakon raskida koalicije DPS-SDP neke od funkcija pripasti BS-i, što se nije desilo, te da je to razlog za raskid koalicije. Kujović je kazao da oni sa BS imaju Sporazum nezavisno od SDP-a i da o nema nikakve veze jedno sa drugim.

Kako je dodao sa Socijaldemokratama, koji imaju jednog odbornika, dovoljno da sa DPS-om vrše vlast u tom gradu, nakon raskidanja koalicije sa BS, imaju neformalnu saradnju.

„Vidjet ćemo što će biti u budućnosti“, kazao je on na pitanje da li su već razgovarali sa SD-om o podršci.

Opštinski odbor Bošnjačke stranke u Bijelom Polju donio je oduku o raskidu koalicije sa Demokratskom partijom socijalista u tom gradu, potvrđeno jeiz Bošnjačke stranke.

Na sjednici koja je još u toku, biće razmatran i predlog raskida koalicije na državnom nivou, koji će uputiti Glavnom odboru Bošnjačke stranke.

Sve funkcije tog odbora koji je drugi po snazi u opštini će biti zamrznute.

 

Portal Analitika