Vaterpolo

Dejan Bajić novi predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore

Funkciju predsjednika Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i u naredne četiri godine obavljaće dr. Đuro Marić, odlučeno je na III sjednici Skupštine VPSCG održanoj u subotu 17.12.2016. godine u hotelu ‘’Onogošt’’ u Nikšiću. Dejan Bajić u naredne četiri godine obavljaće funkciju predsjednika UO Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, dok je dosadašnji predsjednik VPSCG Srđan Kovačević izabran za potpredsjednika VPSCG.
Dejan Bajić novi predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

‘’Već osam godina sam u vaterpolo i plivačkom sportu, a i ranije sam pomagao Savez kao direktor firme Delta Generali osiguranje, sada Generali osiguranje. Nadam se na ćemo na obostrano zadovoljstvo nastaviti kontinuitet uspješnog rada VPSCG. Sedam članova UO će biti za sada, a preostala dva biće poznata do naredne sjednice Skupštine VPSCG. U UO VPSCG biće Srđan Kovačević, Ivan Bulatović, Zoran Đukanović, Esad Zaimović, Aleksandar Tičić i Nikola Kovačević. Prioriteti su očuvanje finansijske stabilnosti Saveza, a to neće biti ni malo lako. Savez će i dalje pomagati klubove. Zajedno sa svojim timom obezbijedićemo maksimalne uslove za radih svih reprezentacija, kako vaterpolo tako i plivačkih. Očekuje nas naporan rad na stvaranju nove reprezentacije za novi olimpijski ciklus. Radićemo na afirmaciji vaterpola i plivanja, i naravno radićemo na tome da normativno uredimo funkcionisanje Saveza. Konačno riješićemo prostorije Saveza’’, poručio je Bajić.

Za potpredsjednika Skuštine VPSCG izabran je Dragan Samardžić.

Usvojen je Zapisnik sa II sjednice Skupštine VPSCG, kao i završni račun VPSCG za 2015. godinu o čemu je prisutne informisao direktor Saveza Petar Porobić.

Dosadašnji predsjednik VPSCG Srđan Kovačević informisao je prisutne o radu Upravnog odbora u periodu između dvije sjednice Skupštine VPSCG. Kovačević se između ostaloga zahvalio prisutnima na povjerenju tokom njegovog desetogodišnjeg angažmana u Savezu, za čiji je mandat osvojeno zlato 2008. godine na Evropskom prvenstvu u Malagi, srebrne medalje na šampionatima Evrope u Amsterdamu i Beogradu, te srebro na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, četiri medalje na finalnim turnirima Svjetske lige, kao i brojne medalje mlađih kategorija na evropskim i svjetskim šampionatima.

Portal Analitika