Zanimljivosti

Izašao prvi broj časopisa Džada glavnog grada

Prvi broj časopisa "Džada Glavnog grada", koji obrađuje uglavnom lokalne teme, izašao je iz štampe i besplatno je dostupan svima koje interesuje, kako ističu urednici, drugačije viđenje Podgorice.
Izašao prvi broj časopisa Džada glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor
dzada

Direktor i glavni urednik Ilija Pejović kazao je da "Džada" dominantno tretira teme koje se tiču Podgorice.

“Za takozvani lokalni okvir opredijelili smo se vođeni idejom da doprinesemo medijskom pluralizmu u Crnoj Gori, kao i tendencijama na evropskom nivou koje uoravo ističu značaj lokalne štampe za vraćanje pravih vrijednosti u novinarsku profesiju. U tom smislu, Ministarstvo kulture Crne Gore raspisalo je konkurs za dodjelu sredstava kojima bi sufinansiralo lokalnu štampu.Još čekamo rezultate konkursa ali bez obzira na ishod, vjerujemo u ono što radimo i nećemo odustati od svoje ideje“, kazao je on.

On je dodao da žele da pokažu ljudima da se grad voli bez obzira na politički, socijalni ili bilo koji drugi aktuelni kontekst. "Razmišljajući o sadržaju, došli smo do zaključka da Podgorica kao grad koji se konstantno širi i napreduje, nudi dovoljno materijala ne samo da se ispune stranice, već i da njihov sadržaj bude izuzetno zanimljiv, čitljiv, informativan i poučan", kazao je Pejović, koji se u ovaj poduhvat upustio sa suprugom Dajanom Golubović Pejović, koja je kreativna direktorka.

Časopis će za početak izlaziti kvartalno, sa tendencijom da preraste u mjesečnik.

 

Portal Analitika