Politika

Kotor: SNP traži podršku manjinskih partija

Socijalistička narodna partija predložila je Demokratskom frontu, Demokratskoj Crnoj Gori, Građanskom pokretu URA i Socijaldemokratskoj partiji da ih manjinski podrže kako bi formirali vlast u Kotoru.
Kotor: SNP traži podršku manjinskih partija
Portal AnalitikaIzvor

“Prijedlog je upućen juče na sastanku koji je održan na inicijativu SNP. -Sublimirajući dosadašnje sastanke naših političkih subjekata, pokušali smo da prevaziđemo ona pitanja koja su nas do sad razdvajala a to je odbijanje SDP da napusti koalicionu vlast sa DPS podnošenjem ostavki, kao i podrška DF, GP URA i Demokrata takvom stavu SDP”, naveli su u saopštenju. Kako dodaju, iz tih razloga,  juče su krenuli od onog što ih spaja, a što su ostale partije naglašavale kao prioritet svih prioriteta -  razvlašćivanje DPS.

“Polazeći od toga da su predstavnici DF, Demokrata, GP URE i SDP,  tokom pregovora naglašavali da to jeste ključni cilj kojem mora biti podređen svaki partijski ili lični cilj, i potencirali da postoji 17 opozicionih odbornika koji žele razvlašćivanje DPS, predložili smo da nas manjinski podrže”, saopštila je SNP.

Na taj način će, kako navode, obezbijediti razvlašćivanje DPS, i potpuni diskontinuitet vlasti.

“Takođe, iskazujemo i odgovornost prema više  od 6.000 birača, ali  i svim građanima Kotora koji očekuju formiranje nove vlasti”, poručili su iz SNP. Iz te partije podsjećaju da su ,,kolege iz partnerskih partija i grupa građana kroz više medijskih istupa ukazali na to da su spremni da ponude odnosno da su nudili manjinsku podršku SNP“. -Iz tih razloga očekujemo da ćemo brzo dobiti odgovor i ukoliko on bude pozitivan, već tokom sljedeće sedmice može se izvršiti izbor predsednika opstine i predsednika skupštine”,  navedeno je u saopštenju.

POBJEDA

 

Portal Analitika