Politika

Kotor: SNP zatražio podršku svojoj manjinskoj vlasti

Kotorski Odbor Socijalističke narodne partije zatražio je od Demokratskog fronta, Demokrata, Građanskog pokreta Ura i Socijaldemokratske partije da ih podrže u manjinskoj vlasti. To je rezultat večerašnjeg sastanka koji je održan u organizaciji SNP-a.
Kotor: SNP zatražio podršku svojoj manjinskoj vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Kako je, za Dnevnik TVCG, kazao predsjednik kotorskog Odbora SNP Milorad Vukšić, SNP je ovakav predlog iznio pred opozicione kolege zbog opredjeljenja da treba formirati vlast diskontinuiteta, ali i zbog činjenice da SDP nije raskinuo koaliciju sa DPS-om u aktuelnoj vlasti.

"Mi smo na večerašnjem sastanku predložili ostatku opozicije podršku manjinskoj vlasti SNP-a u Kotoru. O svim modalitetima, dogovorili smo se da bi se mogli u pojedinostima dogovarati", kazao je Vukšić.

U SNP-u, kako je rekao, smatraju da ovim predlogom mogu u potpunosti ostvariti svoje principe o depolitizaciji vlasti.

"I da, naravno, odgovorne funkcije rade kompetentni ljudi, a ne samo političmki podobni", kazao je Vukšić.

Na ovakav predlog, kako je rekao, SNP su motivisale i sve češće izjave pojedinih subjekata opozicije da bi dali takvu podršku SNP-u, kao i posljednja izjava iz SDP-a koja kaže da sve svoje funkcije u budućoj vlasti nudi opoziciji, pa i SNP-u.

Podsjetimo, u pozivu na sastanak koji je, prije dva dana, uputio predsjednik SNP Kotor Branko Ivanović, navedeno je, između ostalog, da je SNP odustao od svog zahtjeva da prije nego što se uđe u dogovor, SDP mora da raskine aktuelnu koaliciju sa DPS-om.

Izvor: rtcg.me

Foto: Anna Ivanova

Portal Analitika