Crna hronika

Kuljača ubrzo ponovo iza rešetaka?

Advokati Rajka Kuljače i Dragana Marovića u slučaju Zavala, Zoran Piperović i Dragoljub Djukanović najavili su da će podnijeti zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom državnom tužiocu, nakon što je njihove klijente Apelacioni sud osudio na dvije i po, odnosno dvije godine zatvora.
Kuljača ubrzo ponovo iza rešetaka?
Portal AnalitikaIzvor

Zahtjev, medjutim, ne odlaže izvršenje presude, tako da bi se Kuljača mogao ponovo brzo naći u ZIKS-u, dok se Marović već nalazi iza rešetaka na osnovu Sporazuma o priznanju krivice u nekoliko drugih slučajeva.

U kaznu zatvora i slučaju Zavala njima se uračunava vrijeme koje su po tom osnovu već proveli u pritvoru - oko pola godine.

Advokat Piperović je za portal Analitika kazao da su nezadovoljni presudom, iako je smanjena kazna, jer je Sud morao da ih oslobodi te da smanjenje kazne "sugeriše da Sud zna da nijesu krivi, ali da moraju biti osudjeni jer bi bilo previše oslobadjajućih presuda, a mora se slušat i zadovoljit diktat Brisela".

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača osuđen je na dvije i po godine, a nekadašnji sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Budva Dragan Marović na dvije godine zatvora, jer su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist preduzeću Zavala Invest i oštetili opštinski budžet za 820.000 eura. Njima su tako smanjenje kazne sa pet i četiri godine zatvora.

Ostali okrivljeni u ovom slučaju Đorđe J. Pinjatić, predsjednik Komisije koja je procjenjivala izvedene radove na fabrici za preradu vode, članovi komisije Dragan S. Žinić, Slobodan Š. Đurović, Stevan Đ. Vučetić, Sreten N. Tomović, Novak P. Stanojević i Marko S. Kaloštro i Dragan M. Sekulić osuđeni su na po godinu dana zatvora.

Portal Analitika