Društvo

Društveno odgovorno poslovanje važan segment u radu Uprave carina

Uprava carina je, i u toku godine na izmaku, nastavila sa sprovođenjem dobre prakse bazirane na posvećenosti društveno odgovornom poslovanju. U toku 2016.godine Uprava carina je uputila donacije na devetnaest adresa u Crnoj Gori.
Društveno odgovorno poslovanje važan segment u radu Uprave carina
Portal AnalitikaIzvor

Odlukom direktora Uprave carina, Uredbom o uslovima i načinu prodaje carinske robe i drugim postupcima sa carinskom robom propisano je da lako kvarljiva roba i roba čije je čuvanje povezano sa velikim troškovima može biti besplatno ustupljena humanitarnim organizacijama i drugim korisnicima, ako im je potrebna za obavljanje djelatnosti.

-U toku 2016.godine, donijeto je 19 odluka o ustupanju carinske robe- Streljačkom savezu Crne Gore je 26.januara 2016.godine ustupljena roba – 32.500 komada i 198 kutija municije za vazdušno oružje, 3.000 komada papirnih meta, dva para streljačkih rukavica i kutija naljepnica za mete. Dana 16.februara, CB  Podgorica  –   OB  Danilovgrad  ustupljena su 42   para   patika   i  100 komada majica. JU „Komanski most“, 29. februara, ustupljeno je 350 kg svježe ribe. Takođe, svježa riba, u količini 55 kg, ustupljena je 21.marta JU „Centar Ljubović“. Dva dana kasnije, Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, ustupljeno je 350 komada knjiga, 2.953 komada udžbenika engleskog jezika i 1.044 komada CD sa dječijim bajkama. JU OŠ „Mrkojevići“ iz Bara, 25.aprila, ustupljene su četiri palme- precizirano je u saopštenju Uprave carina.

Portal Analitika