DŽIU DŽICU: Vukotić i Dragutinović najbolji

Članovi duo šou sistema, Stefan Vukotić i Vuk Dragutinović, najbolji su sportisti Džiu džicu saveza Crne Gore u 2016. godini, u tradicionalnom izboru te asocijacije.
DŽIU DŽICU: Vukotić i Dragutinović najbolji
Portal AnalitikaIzvor

Vukotić i Dragutinović nastup na Svjetskom prvenstvu u Vrovlavu završili su sa zlatnom medaljom. Za najboljeg takmičara u borbama proglašen je srebrni iz Vroclava, Dejan Vukčević, dok je njegov klub Budućnost proglašen za najuspješniji.

Najbolja takmičarka u borbama je Mirjana Martinović, dok je najbolji trener Nikola Prodanović. Najbolji ženski duo par, u izboru Džiu džicu saveza, čine Lidija Jokić i Marija Kaljević, a najbolji duo miks par, Lidija Jokić i Filip Pešić. Za najboljeg mladog sportistu imenovan je Andrej Bubanja.

Prema procjeni Saveza najperspektivniji sportisti u 2016. godini su Miloš Kovačević, Bojan Merdović, Goran Musić, Biljana Mitrović, Vedrana Praščević, Filip Popović, Stevan Radunović, Vuk Đurović, Marko Milinić I Aleksandra Popović.

Specijalno priznanje za poseban dorpinos u razvoju džiu džisu u 2016.godine dobiće trener DŽDŽK Soko, Oivera Simović i novinar Pinka Igor Ćulafić. Prizanja nagrađenima biće dodijeljena na prigodnoj svečanosti čiji će termin biti naknadno određen.

MINA

Portal Analitika