Politika

Srpskim vlastima uručene potjernice protiv okrivljenih za pripremanje terorističkih napada

Srpskim vlastima uručene su crvene interpolove potjernice za Nemanjom Ristićem, Milošem Jovanovićem i Predragom Bogićevićem, koje Crna Gora potražuje zbog sumnje da su učestvovali u pripremanju terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra.
Srpskim vlastima uručene potjernice protiv okrivljenih za pripremanje terorističkih napada
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, Srbija je prije nekoliko dana dobila potjernice za trojicom njenih državljana. Potjernice su stigle još prije nego se Ristić fotografisao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim u Beogradu i ovjekovječeni trenutak „okačio“ na svom fejsbuk profilu.

Mogućnost da fotografiju srpski istražitelji nijesu registrovali nije moguća, posebno ako je ta ista fotografija obišla stranice domaćih i regionalnih medija. Ristić se 13. decembra fotografisao u Beogradu pored Lavrova koji je sa ministrom za rad Aleksandrom Vulinom položio vijence na groblje oslobodilaca Beograda.

Nacionalni centralni biro Interpola Podgorica početkom mjeseca, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, raspisao je crvenu potjernicu za trojicom srpskih državljana.

Crnogorske vlasti u isto vrijeme, tražile su od Rusije da im omogući saslušanje njihovih državljana Eduarda Širakova i Vladimira Popova. Oni se naredbom za sprovođenje istrage sumnjiče da su oformili kriminalnu organizaciju čiji cilj je bio da 16. oktobra u Podgoricu unesu oružje, nasilno uđu u zgradu Skupštine, zauzmu vlast, po cijenu žrtvovanja pristalica opozicione partije Demokratski front čiji član je, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, trebalo da izazove sukob sa službenicima Uprave policije.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika