Društvo

Reagovanje predsjednika GP URA Žarka Rakčevića: Forsiranje podjela

Predsjednik GP URA Žarko Rakčević ponovo je juče reagovao povodom reagovanja glavnog i odgovornog urednika Pobjede Draška Đuranovića na Rakčevićeve navode iznijete na račun Pobjede i Đuranovića lično, povodom intervjua objavljenog u nedjeljnom izdanju našeg lista sa advoktom Senadom Pećaninom. Bivši novinar Pećanin izrazio je čuđenje da je i Žarko Rakčević postao dio šovinističkog pokreta u Crnoj Gori, da je „u istom kolu sa šovinistima i četnicima“
Reagovanje predsjednika GP URA Žarka Rakčevića: Forsiranje podjela
Portal AnalitikaIzvor

Rakčevićevo novo reagovanje objavljujemo u cjelini.

„Dobro je. Saznali smo da dosljedni Draško Đuranović, ipak, ima zrnce morala. U Novoj Pobjedi brani Draško posljednjim atomima DPS-ove snage ugroženu evropsku i demokratsku Crnu Goru i njene manjinske narode od šovinističkih i velikosrpskih napada Žarka Rakčevića i URE.

Nova Pobjeda i stari Draško ne prešutkuju prošle zločine i deportacije, a bogami ni sadašnje uništavanje Crne Gore. Jasno se distancira Nova Pobjeda stare Pobjede, DPSovog rata za mir i bombardovanja Dubrovnika prije okruglo četvrt vijeka. Svojevremeno je novinar Šeki Radončić napustio Monitor i zbog saznanja da je glavni urednik Monitora Draško Đuranović kao rezervista nekadašnje JNA aktivno učestvovao u ,,oslobađanju Dubrovnika“. Ne daju Draško i Nova Pobjeda da zastaraju zločini deportacija Muslimana i Bošnjaka u smrt, etnička čišćenja Bukovice, Štrpci, akcija Lim. Brani Draško sa saborcima Muslimane i Bošnjake od Žarka Rakčevića.

Neće da vidi Draško da matica iste – loše i neodgovorne politike DPS-a i danas deportuje svojim poraznim ekonomskim rezultatima desetine hiljada ljudi koji odlaze da bi preživjeli. Draško, ipak, po sopstvenom priznanju ima zrnce morala i podržava politiku koja deportovane nevoljnike u akciji kupovine glasova iz crnih fondova isplaćuje sa 300-400 eura. Slobodni i fer izbori. Šeki Radončić je, dalje te 1998. godine, optužio urednika Đuranovića da je novina krajnje zatvorena za sve sagovornike koji ne dolaze iz vladajuće partije, a posebno za liberale, Rakčevićeve socijaldemokrate, momirovce...

Pitao se gospodin Radončić da li je objavljena ijedna prava afera od kada je Đuranović došao za urednika? E sad, neka neko ospori dosljednost urednika i propagandiste Đuranovića. Stabilna i vječna Crna Gora ne može se zasnivati ni na poraženim ideologijama i programima ali ni na organizovanom kriminalu sveprisutnih kriminalnih i narko grupa. Treba praviti mostove, a ne propagandistički forsirati podjele. Treba reći NE miješanju sa strane u untrašnje stvari Crne Gore ali i jednako odlučno NE i podzemlju i kriminalnim dilovima. O ovovremenom uništavanju Crne Gore i njenih resursa treba slobodno govoriti. Posljedice neoliberalnog koncepta, uništavanja realne ekonomije, obijesnog i nepromišljenog javnog zaduživanja su pogubne. Pogubno je i uništavanje Miločerskog parka, na zakupljenom zemljištu, izgradnjom stanova i apartmana za tržište. Ta vrsta DPS darova vašem poslodavcu Statisu zahtijeva bespogovornu poslušnost. Kompanija „Media Nea“ gospodina Statisa je 99,9% vlasnik te Nove Pobjede, Dnevnih novina, Portal Analitike i CDM-a.

Javno sam se protivio državnim poklon garancijama koje je vlast dala ruskom oligarhu Deripaski u iznosu od 132 miliona eura kao i mnogim drugim ortacima DPS-a. Gospodine Đuranoviću, uništavanje Crne Gore i osnovnih demokratskih postulata je i subvencioniranje – poklanjanje 880.802,32 eura Vašoj privatnoj porodičnoj kompaniji Bega press koja je otišla u stečaj. Te subvencije privatnim kompanijama plaćaju svi građani Crne Gore. „Novinarstvo je odavno izgubilo identitet i relevantnost“ kaže Senad Pećanin i upozorava na pogubne dilove vlasnika medija i novinara sa vlastima, kriminalcima, ratnim zločincima... Dobri novinari su postali teret poslodavcima. Pobrojane činjenice me uvjeravaju da vi ni u jednom slu- čaju nijeste bili na teretu vašim poslodavcima“.

Pobjeda

Portal Analitika