Politika

Platforma svađa opoziciju

Predsjedništvo Demokratkog fronta demantovalo je medijske natpise da su zajedno sa Demokratama, SDP-om i koalicijom ,,Ključ“ usaglasili zajedničku platformu o uslovima za prekid bojkota Skupštine. Predsjedništvo DF-a je potcrtalo da su platformu tkz. građanske opozicije dobili tek u srijedu u kasnim večerenjim satima i da će se o njoj izjasniti u narednih nekoliko dana.
Platforma svađa opoziciju
Portal AnalitikaIzvor

- Predsjedništvo DF-a će političku platformu koju smo dobili od velike koalicije ,,Ključ“, Demokrata i SDP-a, u kasnim večernjim satima, očigledno zajedno sa predstavnicima sredstava javnog informisanja, razmotriti u narednih nekoliko dana, navodi se u saopštenju Predsjedništva Demokratskog fronta koje je dostavljeno Pobjedi.

Zaprepašćenje

Izvor Pobjede iz Demokratskog fronta je kazao da su zaprepašćeni činjenicom da je dio platforme dostavljen jednom mediju prije nego organima Demokratskog fronta. - To nije dobar način da dođemo do usaglašenog dokumenta - naveo je izvor. U platformi koja je dostavljena Demokratskom frontu navodi se će opozicione partije prekinuti bojkot parlamenta samo ako Demokratska partija socijalista pristane da izbori budu ponovljeni najkasnije do 2018. godine, kao i da se obeveže na pravno i političko razrješenje slučaja državni udar. U predlogu teksta platforme Predsjedništvo DF-a demantovalo pojedine medije da je usaglašen zajednički dokument sa SDP-om, Ključom i Demokratama, teško do usaglašenog sporazuma zbog velikih razlika Platforma svađa opoziciju zahtijeva se i pokretanje parlamentarne istrage navoda o pokušaju državnog udara na dan izbora. - Slobodni izbori nijesu mogu- ći dok se do kraja ne rasvijetle navodi o državnom udaru jer je taj događaj imao veliki uticaj na rezultat izbora održanih 16. oktobra, navodi se u dokumentu.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika