Društvo

Poznati dobitnici nagrade “19. decembar”

Ortoped Nermin Abdić, akademski slikar Rajko Todorović Todor i muzička umjetnica, Branka Šćepanović, dobitnici su Nagrade “19. decembar” za 2016. godinu, saopšteno je za Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada.
Poznati dobitnici nagrade “19. decembar”
Portal AnalitikaIzvor

Nermin Abdić, ortoped na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Crne Gore, kako je navedeno, nagradu je dobio za ostvarene rezultate u oblasti zdravstvene zaštite građana

Akademskom slikaru Rajku Todoroviću Todoru nagrada je uručena za  ostvarene rezultate u oblasti likovne umjetnosti i za izložbu u Modernoj galeriji JU Muzeji i galerije Podgorice, dook je Branka Šćepanović nagradu zaslužila za “izuzetan doprinos trajnom očuvanju muzičkog nasljeđa”.

Za ovogodišnje dodjeljivanje Nagrade ″19. decembar″ podnijeti su predlozi za 15 kandidata, od kojih je 10  ispunilo formalno – pravne uslove za dodjelu Nagrade.

U obrazloženju žirija, koji je odluku donio tajnim glasanjem, a kojim je predsjedavala Gordana Đurović, navodi se da je nagradu Šćepanović dobila za izuzetan doprinos trajnom očuvanju muzičkog nasljeđa, a Todorović za ostvarene rezultate u oblasti likovne umjetnosti i za izložbu u Modernoj galeriji JU Muzeji i galerije Podgorice.

Žiri za dodjelu Nagrade ″19. decembar″ za 2016. godinu, u sastavu prof. dr Gordana Đurović, predsjednica i članovi: Branko Banjević, Vjera Nikolić, Branimir Popović, prof. dr Petar Ivanović, dr Đoko Jočić, Budimir Simonović, prof. dr Radovan Radonjić, mr Ratko Odalović, mr Nela Savković-Vukčević, Ruždija Tuzović, prof. dr Goran Ćulafić i prof. dr Marko Camaj, je Odluku o dodjeli Nagrade ″19. decembar″ za 2016. godinu, donio tajnim glasanjem.

Portal Analitika