Abiznis

AmCham: Vrijedan izvor znanja i iskustva

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) predstavlja vrijedan izvor znanja i iskustava koje nudi donosiocima odluka, kako bi što efikasnije uticali na unapređenje poslovnog ambijenta u državi, poručila je direktorica Kataraina Bulatović.
AmCham: Vrijedan izvor znanja i iskustva
Portal AnalitikaIzvor

AmCham Montenegro organizovala je novogodišnji koktel kojem su prisustvovali predstavnici brojnih kompanija članica Komore, državne uprave, diplomatskog kora, međunarodnih organizacija i drugih partnera, kao i učesnici AmCham Programa stažiranja. 

Bulatović se zahvalila svim partnerima koji podržavaju rad AmCham-a i istakla da uspjeh ne bi bio moguć bez posvećenosti članova, čijim zalaganjem ostvaruju najznačajnije rezultate.

„Naš najvažniji cilj je konstantno ukazivanje na biznis barijere, kao i pružanje adekvatnih rešenja za njihovo otklanjanje. U tom smislu AmCham predstavlja vrijedan izvor znanja i iskustava koje nudimo donosiocima odluka, kako bi sto efikasnije uticali na unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori", kazala je Bulatović.

Ona je, ističući značaj saradnje sa Vladom, kazala da AmCham od osnivanja do danas, kontinurano jača saradnju sa Vladom.

„Naša želja je da budemo savjetnik i partner Vladi, okupljeni oko zajedničkog cilja unapređenja poslovnog ambijenta. Nadamo se da će u narednoj godini naša saradnja biti još otvorenija i intenzivnija“, poručila je Bulatović.

Američka ambasadorka Podgorici, Margaret Uehara, istakla je posvećenost Sjedinjenih Američkih Država (SAD) radu sa Vladom i biznis partnerima ka ostvarenju zajedničkog cilja - snažne, transparentne i uspješne crnogorske ekonomije.

„Sarađujući sa Vladom, ministarstvima i drugim poslovnim organizacijama u cilju promovisanja pozitivnih promjena u poslovnoj klimi, AmCham je postao kredibilan glas i efikasan zastupnik svih preduzeća, kako iz SAD tako i domaćih", kazala je Uehara. 

Kako je dodala, kao direktan rezultat AmCham djelovanja veći broj američkih kompanija pokazuje interesovanje za poslovanje u Crnoj Gori.

Komora je obilježila uspješno okončani, šesti po redu, AmCham Program stažiranja. Sertifikate o završetku Programa studentima koji su uspješno završili stažiranje dodijelila je Uehara.

Kako je saopšteno iz AmCham Montenegro, njene članice aktivno rade na unapređenju poslovnog ambijenta, a AmCham Program stažiranja je samo jedna od mnogih aktivnosti čiji je cilj uklanjanje biznis barijera. 

"Program stažiranja omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije okončanja studija", podjsećaju iz AmChama.

Navode da u realizaciji programa, AmCham Montenegro sarađuje sa sva tri univerziteta u Crnoj Gori Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Donja Gorica i Univerzitetom Mediteran. 

Ovogodišnji Program stažiranja uspješno su završila 24 studenta sa pomenutih univerziteta.

Kompanije i organizacije učesnice u šestom po redu AmCham Programu stažiranja bile su: Daily Press Vijesti, Deloitte, Crnogorski Telekom, Represent Communications, Kingscliffe Distribution Montenegro – DHL, Telemont, Telenor, Univerzitet Mediteran, Čikom, Stratex Development, Gintasmont - Hotel RAMADA, Neregelia, Hotel Regent Porto Montenegro, McCann Podgorica, Societe Generale Montenegro, Erste Banka, Biznis Art i kancelarija AmCham Montenegro. 

Portal Analitika