Politika

Sisojev: Izjava Lavrova čudna i u suprotnosti sa činjenicama

Izjava šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da je bivši premijer Milo Djukanović izdao interese Rusije u najmanju ruku je čudna i u suprotnosti sa činjenicama, kazao je dopisnik ruskog Komersanta Genadij Sisojev.
Sisojev: Izjava Lavrova čudna i u suprotnosti sa činjenicama
Portal AnalitikaIzvor

Sisojev kaže  da je upravo Djukanović odmah nakon referendum saopštio Moskvi da su evroatlanske integracije izbor Crne Gore i da se to nikada nije krilo

“Crna Gora se ponašala prema Rusaji svih ovih godina iskreno i iznosila svoje interese i svoje ciljeve I nailazila na razumijevanje od strane Rusije.Više bi Crna Gora imala pravo da kaže da Rusija ne ispunjava svoja obećanja, ali ona to naravno ne čini”, kazao je on za Pink M TV.

Bivši ministar vanjskih poslova Crne Gore Branko Lukovac je, komentarišući izjavu Lavrova, rekao da Moskva i Podgorica treba da grade dobre odnose, koji su trenutno u krizi.

“Nažalost, za ruskog ministra Lavrova, kao i za druge ruske zvaničnike, rukovodstvo Crne Gore bi trebalo, zarad interesa Rusije kao velike ili super sile, da izda strateške interese Crne Gore, jer jedino tako ne bi izdalo Rusiju”, ocijenio je Lukovac za Pobjedu.

 

 

 

Portal Analitika