Politika

Bogdanović otvorio regionalnu Konferenciju "NALAS"

Konferenciju organizuje Zajednica opština Crne Gore u saradnji sa Mrežom asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope. Tokom događaja, koji traje dva dana, u fokusu će biti tri tematske oblasti – decentralizacija, vizija 2020 i antikorupcija.
 Bogdanović otvorio regionalnu Konferenciju "NALAS"
Portal AnalitikaIzvor

Otvarajući konferenciju, gradonačelnik Bogdanović posebno je govoio o procesu decentralizacije, kako u Crnoj Gori, tako i u zemljama regiona.

“Najbolji i najefikasniji način ka kvalitetnoj i efikasnoj decentralizaciji, zasnovanoj na odgovornosti i transparentnosti rada lokalnih uprava, leži u čvrstoj saradnji gradova, opština i njihovih asocijacija sa jedne, te centralnih vlasti sa druge strane. Taj odnos, prevashodno, treba biti zasnovan na radu i povjerenju, usmjeren ka kreiranju održivog zakonodavnog okvira, a potom i svih uslova za njegovu implementaciju", zaključio je gradonačelnik Bogdanović.

Uz gradonačelnika Bogdanovića, na današnjem otvaranju prisutnima su se obratili i generalna direktorica Direktorata za državnu i javnu upravu Dragana Ranitović i predsjednik NALAS Naim Ismajli, kao i prvi predsjednik NALAS organizacije gospodin Tarzan Milošević.

Cilj konferencije je razmjena iskustva i razvoj zajedničke vizija budućnosti lokalnih samouprava u jugoistočnoj Evropi sa relevantnim predstavnicima asocijacija lokalnih vlasti, ministarstava, regionalnih i međunarodnih organizacija i drugih zainteresovanih strana uključenih u ovaj proces.

Portal Analitika