Abiznis

MBA: Održavati redovne sastanke sa predstavnicima biznisa

Montenegro Biznis Alijansa (MBA) predlaže da se u narednoj godini utvrde termini redovnih održavanja sastanaka poslovnih asocijacija koje se bave pitanjima biznisa sa predstavnicima javnog sektora sa državnog i lokalnog nivoa, predstavnicima finansijskih institucija, kao i predstavnicima obrazovnih institucija, u cilju stvaranja što podsticajnijih uslova za razvoj biznisa u Crnoj Gori.
MBA: Održavati redovne sastanke sa predstavnicima biznisa
Portal AnalitikaIzvor

“I pored sve intenzivnije saradnje javnog i privatnog sektora, ocjenjujemo da bi ovakvi sastanci, koji bi se održavali kvartalno, znači četiri puta godišnje, bili važan doprinos jačanju saradnje privatnog sektora sa relevantnim subjektima koji svojim odlukama utiču na kvalitet poslovanja privatnog sektora, što bi za posledicu imalo donošenje kvalitetnijih rešenja za biznis. Naravno, na tim sastancima bi se, prema procjeni i potrebi, pozivali i drugi subjekti čije poslovne odluke utiču na biznis ambijent u Crnoj Gori”, saopštavaju iz Montenegro Biznis Alijanse.

MBA će ovaj predlog uputiti na relevantne adrese kako bi smo pokrenuli ovu inicijativu veoma važnu za podršku razvoju privatng sektora u Crnoj Gori, kroz dalje unapređenje poslovnog ambijenta, uz realna očekivanja da će biti prihvaćena.

“Godine pred nama su veoma važne i zbog činjenice da je Crna Gora sve bliža ulasku u EU što, između ostalog, podrazumijeva i jačanje privatnog sektora, odnosno snaženje naše ekonomije.

Ocjenjujemo da je ovo zajednički cilj svih koji utiču na kreiranje poslovnog ambijenta, među kojima posebno mjesto pripada poslovnim asocijacijama kao predstavnicima biznisa u Crnoj Gori”, zaključili su oni.

Portal Analitika