Društvo

Crveni krst: Invalidska kolica na raspolaganju osobama kojima su potrebna

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom, LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je u prethodnom periodu, tokom četiri pošiljke, dobio donaciju od 1477 komada invalidskih kolica i pomagala. Do sada je preko 900 kolica podijeljeno širom zemlje.
Crveni krst: Invalidska kolica na raspolaganju osobama kojima su potrebna
Portal AnalitikaIzvor

“Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani”, saopštili su iz Crvenog krsta.

“Ovom prilikom podsjećamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom”, saopštili su oni.

Portal Analitika