Društvo

Šehović: Poboljšavamo kvalitet obrazovanja (VIDEO)

Ministarstvo prosvjete u narednom periodu povećaće kvalitet sistema obrazovanja, koji mora biti više u funkciji jačanja privrednog i ukupnog društvenog razvoja Crne Gore, a preduslov za to je vraćanje autoriteta i društvenog ugleda prosvjetnih radnika, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović koji je obišao radove na stambenom objektu namijenjenom prosvjetnim radnicima u Podgorici. On je nakon obilaska poručio da će objekat biti završen do kraja 2017. godine.
Šehović: Poboljšavamo kvalitet obrazovanja (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

“U tom pravcu ćemo nastaviti da u saradnji sa Sindikatom prosvjete stvaramo pretpostavke za kvalitetnije uslove za njihov život i rad. Ministarstvo će i dalje blisko sarađivati sa Sindikatom i Stambenom zadrugom prosvjetnih radnika “Solidarno”, rekao je ministar Šehović.

Šehović je naglasio da će Ministarstvo prosvjete ovakve projekte nastaviti da podržava jer je jačanje sistema obrazovanja jedan od prioriteta Vlade Crne Gore.

Predsjednik Sindikata prosvjetnih radnika Zvonko Pavićević rekao je da je ovo samo jedna od aktivnosti Sindikata prosvjetnih radnika koji ulaže sve napore da riješi stambene probleme prosvjetnih radnika u čemu veliku pomoć pružaju Ministarstvo prosvjete, kao i lokalne samouprave.

On je izrazio nadu da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u obrazovni sistem, ali i u kvalitet života i društveni status prosvjetnih radnika.

Direktor Stambene zadruge prosvjetnih radnika “Solidarno” Zoran Stanišić naglasio je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji je Zadruga realizovala posljednjih godina što se ogleda u izgradnji preko 700 stanova za prosvjetne radnike širom Crne Gore.

“Stambeni kompleks u Donjoj Gorici ima 108 stanova, cijena kvadrata je 670 eura po m², a ukupna investicija projekta iznosi 3.860.000 eura”, kazao je Stanišić koji je podsjetio na dobru saradnju sa bankama.

On je dodao da je za ovaj projekat obezbijeđena najpovoljnija kreditna linija kod Crnogorske komercijalne banke, dok bi kamata za prosvjetne radnike trebalo da bude ispod pet odsto.

 

Portal Analitika