Abiznis

Karta 19,99 eura: Od aprila nova linija do Budimpešte

Najveća low-cost avio kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, Wizz Air, uvešće novu liniju od Podgorice do Budimpešte počev od 3. aprila naredne godine, po cijeni od 19,99 EUR.
Karta 19,99 eura: Od aprila nova linija do Budimpešte
Portal AnalitikaIzvor

Wizz Air je danas najavila uvođenje nove linije, odnosno dva sedmična leta, srijedom i nedjeljom.

“Mađarska prijestonica Budimpešta, poznata po mađarskoj kuhinji, prelijepim zgradama koje svjetlucaju noću i predivnim pejzažima je sjajna destinacija za sve putnike iz Crne Gore. Karte su već u prodaji na sajtu wizzair.com, a cijene su već od 19,99 EUR”, navodi se u saopštenju.

Budimpešta, jedan od najljepših evropskih gradova, nudi, kako se dodaje, posjetiocima veoma razvijen zdravstveno-banjski turizam uz brojne mogućnosti za kvalitetan odmor. 

“Wizz Air-ova mreža linija sa 59 gradova u 28 zemalja sada će biti dostupna putnicima iz Crne Gore. Nova linija će povezati dva grada direktno, razvijajući turizam u oba smjera i uspostavljajući važnu vezu za trgovinu i poslovanje između Mađarske i Crne Gore”, kazali su iz kompanije.

Wizz Air je počeo sa letovima iz Podgorice u avgustu prema Minhenu, odnosno Memingenu i Milanu odnosno Malpensi. Linija od Budimpešte do Podgorice predstavlja dalje širenje Wizz Air-ove mreže linija u regionu zapadnog Balkana i pokazuje posvećenost avio kompanije Crnoj Gori.

“Wizz-ove operacije u Evropi i dalje omogućavaju pristupačne letove do 133 destinacije širom 40 zemalja. U posljednih 12 mjeseci, završno sa 30. novembrom, Wizz Air je prevezao više od 22,4 miliona putnika podstičući otvaranje više od 16,8 hiljada radnih mjesta u vazduhoplovstvu, ugostiteljstvu, turizmu i drugim povezanim djelatnostima”, navodi se u saopštenju.

U Wizz Air-u radi skoro tri hiljade vazduhoplovnih profesionalaca koji pružaju vrhunsku uslugu na 74 aviona, uključujući i 11 najmodernijih i ultra-efikasnih Airbus aviona A321 sa 230 sjedišta.

Komercijalni direktor Wizz Air-a, George Michalopoulos, je kazao da su najavili novo širenje što pokazuje njihovu posvećenost putnicima i razvoju crnogorskog tržišta.

“Počev od 3. aprila, naša treća linija iz Crne Gore će povezati Podgoricu sa Budimpeštom, prelijepom istorijskom prijestonicom Mađarske. Takođe, očekujemo da će direktna linija podstaći dolazak turista u dinamičan glavni grad Crne Gore”, rekao je Michalopoulos.

On je dodao da, naglašavajući njihovu posvećenost regionu, raduju se nastavku plodonosne saradnje sa podgoričkim aerodromom i ostaju posvećeni novim mogućnostima i podsticanju razvoja turizma i ugostiteljstva čime će se još više učvrstiti veze između dvije države.

“Naša posvećena posada se raduje mogućnosti da uz osmjeh poželi dobrodošlicu putnicima na naše letove", zaključio je Michalopoulos. (Mina BUSINESS)

Portal Analitika