Društvo

Dr IVANOVIĆ: Evo dokaza da su umanjene naknade za bolovanja

Predsjednica NVU „Ljekari“ Ankica Ivanović predočila je dokaze gdje se vidi da je naknada za bolovanje u slučaju gripe umanjena 30 odsto. Prenosimo integralno saopštenje.
Dr IVANOVIĆ: Evo dokaza da su umanjene naknade za bolovanja
Portal AnalitikaIzvor

Kao ljekari praktikanti iznenađeni smo reakcijom Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore na naše jučerašnje saopštenje za javnost putem kojeg smo tražili odgovore zbog čega je umanjena naknada za bolovanje u slučaju gripe.

ankica1Kako bi pokazali da neko od nas ne govori istinu u nastavku Vam dajemo pregled kako je izgledalo otvaranje bolovanja kod gripe i koja je naknada od strane Fonda računata ranije a koja sada:

Kao što se vidi u prethodnom periodu za gripu je naknada 100% zarade i poziva se na Zakon o zdravstvenom osiguranju (Sl. List RCG 39/04 i Sl List CG 14/12).

ankica2Dakle, došlo je do promjene obračuna naknade i sada se pozivaju na Opšti kolektivni Ugovor i Zakon o zdravstvenom osiguranju iz 2016. godine (Sl. List 06/16). Na osnovu fotografija u prilogu, koje su napravljene iz programa koji je Fond za zdravstveno osiguranje obezbijedio za rad izabranim doktorima, jasno se vidi da je došlo do promjene naknade za obračun bolovanja kod dijagnoze gripe. Dalji komentari sa naše strane bi bili izlišni.
Portal Analitika