Turizam

"Oskar hotelijerstva" hotelu Splendid i Žarku Raduloviću

Prvi crnogorski hotel sa 5 zvjezdica-Splenidid Conefrence&Spa Resort5* i njegov suvlasnik Žarko Radulović dobili su još jedno regionalno priznanje : "Zlatnu povelju - Amabasador dobre usluge".
"Oskar hotelijerstva" hotelu Splendid i Žarku Raduloviću
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je jubilarnom priznanju svojevrsnom "Oskaru hotelijerstva" koji je prije deceniju ustanovio časopis “Turistički Svet” iz Srbije – “kao ekskluzivnu oznaku kvaliteta, a njegove laureate - kao  uzor kojem se teži”, rečeno je na ceremoniji uručenja u Beogradu.

Hotel Splendid je nagrađen Zlatnom poveljom - „Ambasador dobre usluge“ za “decenijsko trajanje u izgrađivanju sopstvenog luksuznog brenda i prepoznatljivih standarda kvaliteta, čime je ovoreno novo poglavlje u razvoju elitnog turizma u Crnoj Gori ali i region”-ističe se u obrazloženju stručnog žirija.Nagradu je primila direktorica hotela Mirjana Mrkalj.

Isto priznanje Zlatna povelja „Ambasador dobre usluge“ suvlasniku hotelske grupe Montenegro Stars Žarku Raduloviću,uručeno je „za vizionarski poduhvat i  lični doprinos razvoju i afirmaciji Hotela Splendid, hotelske zvijezde Crne Gore sa kojom počinje novo poglavlje u razvoju elitnog turizma u Crnoj Gori i regionu,“-saopštio je stručni žiri kojim je ove godine predsjedavao prof.dr Slobodan Unković. 

Hotelu Splendid ali i njegovom suvlasniku Žarku Raduloviću samo u ovoj godini dodijeljeno je desetak regionalnih i svjetskih priznanja za kvalitet uslugu i doprinos razvoju turizma i turističke privrede u Jugoistočnoj Evropi. Radulović kaže da mu imponuje što kvalitet i decenijsko trajanje hotela Splendid i kompanije u okviru posluje nagrađuju autoriteti iz branše van granica Crne Gore i dodaje da je to još jedna potvrda, kako je istakao „da nas drugi uvijek bolje vide nego mi sebe sami“ .

„Svaka nagrada ma koliko činila čast istovremeno je i obaveza da već sjutradan svako priznanje opravdate novim djelima , učinite još nešto čime ćete i one „ nevjerne Tome „ uvjeriti „ da su nagrade otišle u prave ruke. Koliko god me raduju nagrade, naročito što stižu u godini kada Splendid slavi 10 godina rada- toliko i obavezuju,tim prije što je najveći broj priznanja stigao od autoriteta van Crne Gore. Svjestan sam da „ nikada ne možete biti prorok u svome selu „ i na to me uvijek podsjete ovakva priznanja , ma koliko me ta ambicija nikada nije vodila u poslu . Ono što me raduje jeste da smo i Splendid i ja prepoznati u regionu i šire , kao subjekti koji su u predhodnih deset godina dali doprinosrazvoju turizma na području Jugoistočne Evrope . To jeste priznanje prije svega ljudima sa kojim radim pa meni ,a bez namjere da zvučim neskromno mislim da je i priznanje Crnoj Gori  jer smo njen neodvojivi dio" - rekao je  suvlasnik hotela Splendid, Žarko Radulović.

Dobitnicima je uz povelju uručena i skulptura, rad vajara Rista Stijovića.

Portal Analitika