Crna hronika

Uhapšen Darko Laković

Darko Laković (51) iz Podgorice uhapšen je juče ujutro u Delta siti kvartu, zbog sumnje da je prije mjesec tokom žučne rasprave sa sugrađaninom, izvadio pištolj i pucao u njegovom pravcu.
Uhapšen Darko Laković
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na sreću, niko nije povrijeđen. Metak koji je Laković ispalio, prošao je kroz staklo na ulaznim vratima, a zrno je završilo na parkiranom automobilu.

Incident se dogodio 5. novembra u zgradi u Siti kvartu. Stanari su prijavili policiji da su čuli svađu, a ubrzo i pucanj. Inspektori su obavili uviđaj i pronašli zrno metka, koje su poslali na vještačenje. Obavili su razgovore sa stanarima, među kojima je bio i Laković.

Kada su zakucali na njegova vrata, Laković je ispričao da je iznenađen tim događajem i navodio inspektore na pogrešan trag. Navodno je, kako im je rekao, tražio od stanara da poprave kamere, kako bi u slučaju ovakve situacije počinilac bio snimljen.

S obzirom da je Laković već duže vrijeme bezbjednosno interesantna osoba, inspektori su posumnjali u njegovu priču i ipak zatražili snimke. Ispostavilo se da su imali povod da ne povjeruju u njegov iskaz, jer su na snimku vidjeli Lakovića i još jednu osobu koju su kasnije identifikovali, kako se svađaju.

Naredbom sudije za istrage, Lakoviću je pretresen stan i pronađeno je oružje iz kojeg je pucao. Njemu je određeno zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nakon čega će biti priveden sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Laković je od ranije poznat policiji zbog prevara i iznuda. Na stupce crne hronike našao se prije desetak godina kada je osumnjičen za pokušaj ubistva. U aprilu 2011. godine osuđen je na godinu zatvora zbog iznude. Sredinom januara 2012. godine zapaljen mu je automobil ,,audi“ iza lokala ,,Amfora“ na Zabjelu, iz kako je tvrdio, njemu nepoznatog motiva.

Pretučen je krajem juna prošle godine u ulazu zgrade preko puta Delta sitija. Lakovića su dva muškarca sačekali u ulazu i pretukli ga kada je izašao iz lifta.  

Pobjeda

Portal Analitika