Društvo

SOFTIĆ: Nijesam očekivao takvu odluku

Novinar iz Berana Tufik Softić, koji je zbog opasnosti po život bio pod policijskom zaštitom od februara 2014. godine, iznenađen je odlukom nadležnih da više nema potrebe za obezbjeđenjem, jer, kako kaže, ne vidi da se bilo što promijenilo sada u odnosu na prethodni period.
SOFTIĆ: Nijesam očekivao takvu odluku
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Za mene je to bilo neočekivano. Dobio sam posredno poziv, od jednog od momaka iz obezbjeđenja, da dođem u Podgoricu. Zvao sam i zamolio da mi kažu da li je hitno, da bi me u utorak nazvala gospođa iz tog sektora i objasnila da je rađena procjena i da je nekolicini štićenih ličnosti ukinuta policijska zaštita i da sam ja među njima. Ostalo je na tome da dođem do Podgorice - kazao je Softić za Pobjedu.

Pisano obrazloženje odluke nije dobio, a kako su mu pojasnili, na njegov zahtjev da mu pripreme kompletnu dokumentaciju vezanu za njegov slučaj, rečeno mu je da je to u domenu tajnosti i da uvid u personalni dosije podrazumijeva određene procedure, te da postoji mogućnost da ne dobije dozvolu.

- Nijesam očekivao sada takvu odluku. To za mene nijesu jednostavne stvari. Interesuje me ko je potpisao tu odluku. Draško Vuković (jedan od Beranaca iz Softićevih tekstova) jutros pije kafu u lokalu u kojem ja sjedim stalno. Sve je jasno. Niko ništa nije otkrio, ništa u krivičnom smislu nije urađeno, tužilac je odustao od gonjenja. I ja treba da sam srećan zbog toga?! Nastaviću normalno da živim i da radim, to je jedino što mi preostaje - zaključuje Softić. 

Pobjeda

Portal Analitika