Fudbal

Miljenović: Uloga favorita pripada Ukrajini

Omladinska reprezentacija dobila je na žrijebu koji je juče održan u Nionu protivnike za turnir preliminarne runde kvalifikacija za plasman na U19 Evropsko prvenstvo koje se 2018. godine održava u Finskoj.
Miljenović: Uloga favorita pripada Ukrajini
Portal AnalitikaIzvor

Selekcija sastavljena od igrača rođenih 1999. godine i kasnije za mjesto u eltinoj rundi boriće se sa vršnjacima iz Albanije, Norveške i Ukrajine. Turnir se igra u Albaniji početkom oktobra naredne godine, a period koji predstoji iskoristiće se, prema riječima selektora Miljenovića, za uigravanje selekcije i upoznavanje sa protivnicima koji su za sada nepoznanica.

- Žrijeb koji je juče održan donio nam je protivnike sa kojima ćemo imati priliku da se suočimo tek za deset mjeseci, što je dug vremenski period tokom kojeg dosta može da se promijeni. Protivnici su nam nepoznanica jer se radi o poptuno novim generaciija omladinskih selekcija. Ipak, na osnovu rejtinga i tradicije rada i rezultata u mlađim selekcijama Ukrajina je najozbiljnija ekipa u grupi a period koji predstoji treba iskoristiti da se što bolje upoznamo sa kvalitetima svih rivala, rekao je Miljenović.

Selektor „sokola“ ističe da je pred kandidatima za dres omladinske reprezentacije dosta prijateljskih mečeva i period uigravanja za turnir kvalifikacija.

- Uvijek se odgira dosta prijateljskih mečeva sa selekcijama koje se pripremaju za kvalifikacione turnire, pa će tako biti i sa ovom generacijom omladinske reprezentacije. Pored prijateljskih mečeva u reprezentativnom dresu, bitan je rad i nastup igrača u klubovima kako bi što spremniji dočekali kvalifikacije. Nadam se da će što veći broj igrača koji su kandidati za omladinsku reprezentaciju imati priliku da standardno igraju u svojim klubovima i da će kvalifikacije dočekati zdravi i maksimalno pripremljeni kako bi se ostvario dobar rezultat, dodao je selektor omladinske reprezentacije.

Portal Analitika