Politika

DF: Katnića sada zanima šta mislimo o lažnom državnom udaru

Specijalni državni tužilac pozvao je lidere Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića, Nebojšu Medojevića i Slavena Radunovića da daju izjave u vezi događaja 16. oktobra. Ako je namjera, kao što se navodi u pozivu, da se prikupe neka ,,dodatna obavještenja'' u vezi informacije DF dostavljene Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), onda obavještavamo javnost da se to radi sa velikim zakašnjenjem. Nakon montiranih svjedoka saradnika i izvršioca navodno teškog krivičnog djela koji je imao velike obaveze prema učesnicima Mojkovačke bitke iz 1916. godine, dodatno prikupljanje informacija očigledno ima za cilj da „uozbilji“ dosadašnje jednostrano postupanje SDT-a - smatraju u DF-u.
DF: Katnića sada zanima šta mislimo o lažnom državnom udaru
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovim riječima, drugi, ništa manje važan cilj – da se „ovim pozivima i naknadnim tumačenjima u režimskim medijima davanja izjava lidera DF, unijeti neku vrsta zabune, nesigurnosti i straha u opoziciono biračko tijelo“ - promašio je metu kada je u pitanju DF, zato što su Mandić, Medojević i Radunović, odnosno DF, oni koji optužuju režim a ne oni koji nešto treba da odgovaraju režimu.

- Mi se dugi niz godina borimo protiv korumpirane i kriminalizovane vlasti, i dobro znamo s kim imamo posla i koliko je pravosuđe ,,nezavisno'', ''slobodno'' i ,,profesionalno'' u odnosu na vodeće nosioce vlasti. Mi nemamo nikakvo povjerenje u te institucije i naš odnos je potpuno u skladu sa tim. Važan dokaz o zloupotrebi pravosuđa su i dešavanja od 14, 15. i 16. oktobra kada su naše pristalice privođene, maltretirane i ponižavane, a od lažnog državnog udara i direktnog prenosa te lakrdije korist je imao jedino DPS, dok je najveća šteta nanijeta DF-u – poručuju iz tog političkog saveza.

Oni podsjećaju da su pet dana prije izbora upozorili SDT da režim „nešto opasno priprema na dan izbora“, o čemu su obavijestili i javnost i OEBS.

- Zato najnoviji pozivi djeluju samo kao zakašnjela predstava u kojoj bi sada, navodno, trebalo čuti i one druge, kojima je nanijeta najveća šteta ovim lažnim državnim udarom. DF će ovaj poziv Katnića i razgovor sa njegovim specijalnim policijskim timom, kao i svaku drugu priliku, iskoristiti da raskrinka podvale i laži kriminalnog režima – poručuju iz tog saveza.

Portal Analitika