Ostalo

Alonso neće u Mercedes

Vozač Meklarena Fernando Alonso odbacio je mogućnost prelaska u Mercedes sljedeće sezone. Španac je jedan od glavnih želja njemačkog tima koji traži nasljednika neočekivano penzionisanog šampiona Nika Rozberga.
Alonso neće u Mercedes
Portal AnalitikaIzvor

"Vjerujem u ovaj projekat. Posvećan sam mu, želim da postanem šampion svijeta sa Meklaren-Hondom. To je moj jedini cilj", rekao je Alonso.

Dvostruki šampion Formule 1 (2005, 2006) sa Renom, proteklu sezonu je završio na tek desetoj poziciji sa svega 54 boda, 330 manje od šampiona Rozberga. 

Hondin motor u Meklarenu nije mogao da se nosi sa konkurencijom, ostvario je osjetan napredak u završnici sezone, ali su Alonsovi najbolji rezultati bila dva peta mjesta, u Monaku i Ostinu. 

Ništa bolju sezonu nije imao ni njegov timski kolega Dženson Baton koji je stigao do samo 21 boda, pa je karijeru u F1 okončao na 15. poziciji. Meklaren je bio tek šesti u poretku konstruktora. Sljedeće sezone uz Alonsa u bolidu Meklarena voziće 24-godišnji Belgijanac Stofel Vandorn. 

Sa Alonsom van konkurencije, glavni kandidati za novog vozača Mercedesa su njihov rezervni "pilot" Paskal Verlajn, koji je 2016. proveo u Manoru, te Valteri Botas za koga je Vilijams odbio ponudu, prvu.

Portal Analitika