Politika

Frolih: Vidljivi rezultati Crne Gore na evropskom i NATO putu

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Republike Austrije u Crnoj Gori Johanom Frolihom.
Frolih: Vidljivi rezultati Crne Gore na evropskom i NATO putu
Portal AnalitikaIzvor

Uz čestitke Boškoviću na preuzimanju nove dužnosti, Frolih je dosadašnju saradnju Crne Gore i Austrije ocijenio izuzetno intenzivnom. On je istakao vidljive rezultate koje je Crna Gora ostvarila na polju evropskih i evroatlantskih integracija koje se, kako je naglasio, reflektuju na cjelokupan razvoj naše zemlje. Austrijski ambasador je kazao da će njegova zemlja nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarenju spoljnopolitičkih ciljeva.

Ministar Bošković se zahvalio na podršci koju Austrija pruža Crnoj Gori i istakao da će Ministarstvo odbrane i u narednom periodu posvećeno realizovati obaveze iz evroatlantske agende.

On je naglasio da je članstvo u NATO najbolji garant mira i regionalne stabilnosti, kao i podstrek za dalji napredak ne samo Crne Gore, već cijelog regiona. Ministar Bošković je kazao  da je jačanje saradnje sa međunarodnim partnerima među prioritetima vanjske politike Crne Gore, te da će naša država ostati pouzdan partner šire međunarodne zajednice.

Sagovornici su se složili da realiazacija zajedničke vježbe za planinsko ratovanje „Zajednički izazov 2017“, koja će se održati u junu naredne godine u Crnoj Gori, predstavlja potvrdu uspješne odbrambene saradnje dvije zemlje. Takođe, izrazili su punu spremnost za dalje unapređenje odnosa Crne Gore i Austrije u oblasti odbrane.

 

Portal Analitika