Politika

Demokrate obavijestile Skupštinu: Odričemo se službenih telefona i vozila

''Demokratska Crna Gora nastavlja da povlači poteze koji vraćaju vjeru u politiku i političare i tako ostvaruje jedan od ciljeva koji su njeni osnivači postavili pred sebe i koji su zacrtani u Programu - Pobjede, a ne podjele'', navodi se u saopštenju Demokrata.
Demokrate obavijestile Skupštinu: Odričemo se službenih telefona i vozila
Portal AnalitikaIzvor

''Naime,nakon što su, kao niko prije njih, članovi Predsjedništva Demokrata, Velizar Kaluđerović i Neven Gošović, obznanili svoju odluku da neće biti poslanici, jer vjeruju da je smjena generacija ono što je potrebno političkoj sceni i, uopšte, društvu u Crnoj Gori, kao jednom od najmlađih poslanika i nekome ko se uvijek zalagao za “djela, a ne riječi”, meni je pripala čast da saopštim da su poslanici Demokrata, još 28.11.2016. godine, obavijestili generalnog sekretara Skupštine da neće koristiti pravo na naknadu troškova za korišćenje mobilnog telefona u službene svrhe, što je predviđeno da mjesečno po poslaniku iznosi do 100e'', kazao je Danilo Šaranović, poslanik Demokratske Crne Gore.

Kako on dodaje, Klub poslanika Demokrata je u ponedjeljak obavijestio generalnog sekretara Skupštine da se predsjednik Kluba poslanika Demokrata i mogući predsjednici radnih tijela u Skupštini iz reda Demokrata odriču prava na korišćenje službenog vozila, kao i prava na troškove goriva, u korist Skupštine Crne Gore. 
 
''Na ovaj način, odlukama koje su jednoglasno donijete, Klub poslanika Demokrata će napraviti uštedu u budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 eura za jedan mandatni period Skupštine. Smatram da su uštede ovakvog tipa, a sve zbog nezavidne situacije u koju su dovedene državne finansije od strane vladajuće partije, neophodne i da predstavljaju primjer za slijediti'', ističe Šaranović. 
 
On ističe da anticipirajući da će isti oni, kako kaže ''zli jezici koji su im zamjerku nalazili samo u mladosti i crvenim kravatama'' i sada reći kako je ovo populistički potez, ovom prilikom, Demokrate sve njih pozivaju da i oni malo budu “populisti”. 

''Umjesto što sve živo oteše iz državne kase, bar nešto u nju i vrate. Iako, sve i da se i to desi, u šta čisto sumnjamo, znamo da bi to bila nevjerovatno nesrazmjera u njihovu korist, a na štetu države. Bilo kako bilo, Demokrate će i u budućnosti voditi računa o državnom interesu, a ne o sopstvenim džepovima, pa i po cijenu da to neko namjerno pogrešno protumači'', zaključio je Šaranović.

Portal Analitika