Crna hronika

Crnogorac prodavao oružje italijanskoj mafiji

U opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Omega”, koje je proteklog vikenda sprovela italijanska policija u regijama gradova Leće i Brindizi na jugu Italije, zbog sumnje da su se kao organizovana grupa bavili preprodajom droge, podvođenjem prostitutki i prodajom oružja uhapšeno je 58 ljudi, među kojima je i crnogorski državljanin Đenaro Hajdari (33), zvani “Toni Crnogorac”.
Crnogorac prodavao oružje italijanskoj mafiji
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenose italijanski mediji, Hajdari, koji živi u romskom kampu “Camp Panareo” u predgrađu Lećea, bio je glavni snabdjevač oružjem lokalne mafije za koju je, osim oružja, nabavljao i drogu i prostitutke, prenose Dnevne novine.

“Ime Toni Crnograc poznato je lokalnoj policiji kao izvršilac raznih krivičnih djela. Hapšen je u septembru 2013. godine, zbog sumnje da je vođa bande specijalizovane za provale, a u junu 2015. godine osuđen je na kaznu od sedam godina zbog prostitucije, pokušaja iznude i povreda, koja još nije pravosnažna, zbog čega je i bio na slobodi”, navodi portal “Leće prima”, a prenose DN.

Hajdari je postao predmet policijske istrage nakon što je 22. maja ove godine jedan od svjedoka saradnika, takozovani “pokajnici” Điole Greko nadležnim organima saopštio da je za potrebe lokalne mafije nabavljao oružje od Đenara, zvanog Toni Crnogorac, koji živi u romskom kampu.

“Oružje koje smo kupovali od ovog Crnogorca plaćali smo kešom ili drogom, kokainom ili marihuanom. Kad smo dolazili u kamp po oružje, Toni je slao neke klince koji su odlazili u obližnju deponiju, odakle su donosili oružje. Tada mi je saopštio da oružje dolazi iz Crne Gore, sakriveno unutra kod rezervoara od automobila”, kazao je Greko istražnim organima Lećea.

Hajdari je, osim lokalnoj mafiji, oružje isporučivao i mafiji Bridizija, iako su ove dvije grupacije zavađene.

Dnevne novine

 

Portal Analitika