Crna hronika

Radovan Aleksić napuštio ZIKS

Bivši šef kontraobavještajne službe Radovan Aleksić, okrivljen da je u julu pucao na bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predraga Šukovića, u centru Podgorice, juče je napuštio Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.
Radovan Aleksić napuštio ZIKS
Portal AnalitikaIzvor

Viši sud je prihvatio zahtjev odbrane se Aleksić brani sa slobode jer je kao jemstvo ponudio porodični stan u Podgorici vrijednosti 63.000 eura.

 Aleksić je uhapšen 3. oktobra na Graničnom prelazu Dobrakovo, zbog sumnje da je 11. jula u Podgorici pokušao da ubije bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Uhapšen je dok je vozilom rentakara namjeravao da napusti Crnu Goru.

Krivična prijava protiv njega podnesena je na osnovu anonimne dojave, koja je proslije- đena policiji. Kasnije, tokom istrage ispostavilo se da je Aleksića prijavio nekadašnji kolega Ahmo Hajdarpašić. U okviru istrage 24. novembra saslušan je svjedok Veselin Golubović, bivši oficir, koji je ustvrdio da je Aleksića prepoznao sa snimka koji su zabilježile sigurnosne kamere.

Pobjeda

Portal Analitika