Abiznis

Vladine komisije danas o budžetu za 2017. godinu

Vladine komisije danas bi trebalo, kako saznaje Pobjeda, da raspravljaju o nacrtu budžeta za narednu godinu. Na koliko je koncipirana državna kasa nijesmo uspjeli da saznamo, ali bi danas trebalo da se znaju detalji.
Vladine komisije danas o budžetu za 2017. godinu
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva finansija Pobjedi su prije nedjelju dana saopštili da je moguće da će budžet za 2017. biti manji nego ovogodiš- nji iako su zahtjevi potrošačkih jedinica znatno veći.

 Ovogodišnji budžet poslije rebalansa je bio 2,03 milijarde eura. Zahtjevi potrošačkih jedinica ove godine su, kako je Pobjeda već pisala, veći 10 do 100 posto u odnosu na ovogodišnji budžet.

 - S obzirom na neophodnost uvođenja mjera fiskalne konsolidacije, moguće je da će iznosi budžetskih sredstava po potro šačkim jedinicama biti smanjeni u odnosu na 2016 - saopštili su tada iz Ministarstva finansija, iz kojeg najavljuju da će budžet biti donesen prije 31. decembra.

 Iz Ministarstva finansija Pobjedi su juče, odgovarajući na pitanje da li će državnom kasom za narednu godinu biti predviđena sredstva za rješavanje socijalnog programa za radnike Duvanskog kombinata, KAP-a , kazali da će se tek nakon što budžet bude proslijeđen znati i koliko je predloženo za otpremnine.

Pobjeda

Portal Analitika