Politika

Opozicija neće bojkotovati izbore u Nikšiću

Demokratski front, koalicija Ključ, Demokrate i Socijaldemokratska partija blizu su zajedničke odluke da ne bojkotuju lokalne izbore u Nikšiću, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije.
Opozicija neće bojkotovati izbore u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Lokalni izbori u Nikšiću bi trebalo da budu održani krajem februara ili početkom marta naredne godine. Izlazak na lokalne izbore snažno zagovara Demokratski front, koji je ubijeđen da bi opozicija u jednoj koloni došla u poziciju da formira vlast u Nikšiću.

- Demokratski front je već donio odluku o izlasku na lokalne izbore. Mi ćemo razgovarati sa ostatkom opozicije i ponuditi im jednu listu i zajedničkog kandidata za gradonačelnika - saopšteno je Pobjedi iz Demokratskog fronta. Odluka Fronta o izlasku na izbore sa kojom je načelno upoznat ostatak opozicije se temelji na analizama rezultata parlamentarnih izbora po kojima su, kako tvrde, u prednosti nad DPS-om.

 - Analiza rezultata parlamentarnih izbora pokazuje da je opozicija osvojila nekoliko stotina glasova više od DPS-a i Socijaldemokrata Crne Gore - tvrdi izvor iz opozicije podsjećajući da je DPS u Nikšiću osvojila 46,6 odsto, a Socijaldemokrate 1,7 odsto. Od opozicije najbolji rezultat u Nikšiću je ostvario Demokratski front sa 28 odsto podrške, a slijede Demokrate sa 9,3, SDP sa 5 odsto i Ključ sa 8 odsto.

Opširnije u Pobjedi 

Portal Analitika