Zanimljivosti

Saznajte kako poznata glumica održava savršeni stomak i samo je slijedite

Džesika se može pohvaliti savršenim trbušnjacima, a sve to zahvaljujući fitnes programu 321, koji je osmislila holivudska fitnes instruktorka Ramona Braganza.
Saznajte kako poznata glumica održava savršeni stomak i samo je slijedite
Portal AnalitikaIzvor

Osnova 321 treninga jeste kombinacija različitih vježbi: tri kardio segmenta, dva segmenta za jačanje i jedan segment vježbi za središnji dio tijela. Ono što je jako važno jeste i režim ishrane koji je uključen u ovaj program, a on uključuje tri glavna obroka i dvije užine. I najbitnije, neophodno je dnevno popiti najmanje litar vode.

Vježbe koje radi Džesika Alba kako bi održala savršen stomak su sljedeće:

Trbušnjaci na lopti

Lezite na loptu i oslonite se donjim dijelom leđa na nju. Noge savijte u kolenima i oslonite se cijelom površinom stopala na pod, a ruke savijte ispod potiljka. Podignite gornji dio tijela i povlačite ramena prema stomaku koliko god možete.

Vožnja bicikla

Lezite na leđa, ruke savijte ispod glave, a noge neka vam budu pod pravim uglom dok su vam stopala u vazduhu. Ispružite zatim desnu nogu i istovremeno rotirajte torzo na lijevu stranu, a desnim laktom dodirnite koljeno lijeve noge. Ponovite iste pokrete drugom stranom tijela.

Podizanje nogu

Lezite na leđa i ispružite noge. Podigni ih 15 cm od poda i držite se nekoliko sekundi u tom položaju. Potom ih podignite 20 cm od poda i drži ih u tom položaju nekoliko sekundi. Na kraju, skupite noge u koljenima i privucite ih do grudi, pa ponovite vježbu.

Portal Analitika