Crna hronika

Policija rasvijetlila pet krađa; procesuirano pet lica

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su rasvijetlili pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – dvije krađe i tri teške krađe, počinjenih na teritoriji Opštine Herceg Novi na štetu fizičkih lica i jednog pravnog lica, prilikom čega je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom procesuirano ukupno pet lica.
Policija rasvijetlila pet krađa; procesuirano pet lica
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici su, sprovodeći operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju imovinskih delikata Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom procesuirali krivičnim prijavama:

• D.V. (27) iz Herceg Novog, zbog osnova sumnje da je, u periodu od 28. septembra do 21. novembra ove godine, počinio KD teška krađa na štetu građevinske firme ,,Domna more – Chernogoriya“, na način što je, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva provalio u unutrašnjost objekta iz kojeg je otuđio alat u iznosu od oko 1.500 eura. Dio predmeta policijski služenici su pronašli i vratili oštećenom licu, dok se za ostalim predmetima traga.

• M.N. (44) iz Herceg Novog zbog osnova sumnje da je 29. septembra 2016. godine počinio KD teška krađa na štetu sugrađanke I.Š. na način što je, kako se sumnja, pronašao putnu torbu koju je otuđio, a u kojoj se nalazio zlatni nakit kao i lične stvari oštećene, koje su vrijedne oko 10.000 eura. Policijski službenici su pronašli putnu torbu sa nakitom i ličnim stvarima kod osumnjičenog i vratili oštećenom licu.

• A.M. (57) iz Herceg Novog zbog osnova sumnje da je 02. septembra 2016 godine počinio krivično djelo krađa, na način što je, kako se sumnja, koristeći nepažnju oštećenog lica, iz plažne torbe Lj.B. otuđio novac u iznosu od 200 eura.

• T.R. (48) iz Herceg Novog zbog osnova sumnje da je u noći između 29. i 30. novembra 2016. godine počinio KD krađa na način što je, kako se sumnja, na šetalištu u Igalu iz džepa farmerki oštećenog D.R. otuđio novac u iznosu od 500 eura. Policijski službenici su pronašli dio novca kod osumnjičenog i vratili oštećenom licu.

Policijski službenici su protiv lica B.T. (32) iz Herceg Novog, nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave porethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da je u noći između 17. i 18. februara 2016. godine počinio KD teška krađa, na način što je, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva sa plovila oštećenog L.C. demontirao vanbrodni motor koji je otuđio, prilikom čega je napravio materijalnu štetu u iznosu od 3.000 eura.

Portal Analitika