Crna hronika

PODGORICA: Vozio brzinom od 191 k/h; vozaču oduzeta vozačka dozvola

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja jutros su registrovali i kaznili vozača koji je upravljao vozilom brzinom od 191 km/h u mjestu u kojem je ograničenje kretanja vozilom 80 km/h. Vozilo je isključeno iz saobraćaja, od vozača je oduzeta vozačka dozvola a Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava.
PODGORICA: Vozio brzinom od 191 k/h; vozaču oduzeta vozačka dozvola
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su, obavljajući poslove iz nadležnosti bezbjednosti saobraćaja, dok su se nalazili u službenom vozilu, tzv. presretaču, na putnom pravcu Podgorica – Danilovgrad, u mjestu Mareza, jutros oko 08,30 časova registrovali i video kamerom iz službenog vozila snimili putničko motorno vozilo „Mini Cooper“, nikšićkih registarskih oznaka, koje se kretalo velikom brzinom. Policijski službenici su sustigli ovo vozilo. Vozilo je isključeno iz saobraćaja, a od vozača Z.Đ. iz Nikšića je privremeno oduzeta vozačka dozvola. Sudu za prekršaje je protiv njega podnijeta prekršajna prijava, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 318 st. 1 t. 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta.

Ovo je drugi ovakav prekršaj koji su službenici ove Grupe zabilježili u proteklih nekoliko dana. Naime, V.P. iz Bara je, 09.12.2016. godine, na putnom pravcu Podgorica – Bar, u mjestu Goričani, upravljao vozilom „VW Gof II“ brzinom od 170 km/h, iako je ograničenje kretanja vozila u tom mjestu 70 km/h. Protiv njega je takođe Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog istog saobraćajnog prekršaja, kao i zbog toga što je upravljao neregistrovanim vozilom. Ovo lice je inače u periodu od 05.11.2016. godine do navedenog dana počinilo ukupno četiri saobraćajna prekršaja. Naime, osim pomenutog prekršaja, ovo lice je takođe prethodno prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja vozilom, a isto je upravljalo i vozilom pod dejstvom alkohola kao i upravljalo vozilom dok mu je bila izrečena privremena mjera zabrane upravljanja vozilom. Policija je protiv njega podnijela prekršajne prijave za sve navedene prekršaje.

Bezbjednost saobraćaja na putevima, pokazale su analize, u navjećoj mjeri zavisi od ponašanja vozača odnosno poštovanja saobraćajnih propisa. Najčešći prekršaji koji se čine su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozilom, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i preticanje preko neisprekidane linije na putnim pravcima. 

Upućujemo apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i shodno zakonu. Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima kako bi se preventivno djelovalo na najteže posljedice koje ovakvi prekršaji mogu da prouzrokuju. 

Portal Analitika