Fudbal

Transfer karijere Darija Srne - u Barsi do 2018!

Još malo je ostalo i Darijo Srna će da zapečati transfer karijere. Hrvat će u 34-godini pojačati Barselonu i ostvariti san da zaigra za neki od najjačih klubova na svijetu.
Transfer karijere Darija Srne - u Barsi do 2018!
Portal AnalitikaIzvor

Transfer Srne na Kamp Nou se najavljuje od ljetos, pregovori su trajali nekoliko mjeseci, ali su posljednjih dana ubrzani i ušli su u završnu fazu. Očekuje se da Srna u prvim danima januara i zvanično postane član Katalonaca. Ostaje jošda dvije strane postignu dogovor oko još samo jednog detalja. Oko para.

Katalonska štampa ovog jutra kao vijest dana donosi priču o pregovorima Barselone i Srne. Dvije strane su dogovorile saradnju na godinu i po dana, koja bi trajala do kraja sezone 2017/18. To odgovara i klub i i igraču.

Barsa će tako sa kvalitetnim igračem zakrpiti deficitiranu poziciju desnog beka na kojoj prinudno igra Serđi Roberto. Dani Alves je godinama bio nedodirljiv uz desnu aut-liniju, ali poslije njegovog odlaska Barsa nije našla pravu zamjenu jer su se projektoivani nasljednici poput Daglasa ili Vidala pokazali kao totalni promašaji, pa je Roberto silom prilika morao na to mjesto. 

Srna će biti rješenje do kraja sezone. Od toga kako će se uklopiti i u kakvoj formi će igrati, zavisi da li će biti trajno rješenje i za sljedeću sezone. Istovremeno, Barselona će imati vremena da odahne i da spremi ozbiljnu strategiju za dugotrajno rješenje Ektor Beljerin kojeg će pokušati da dovede narednog ili onog tamo ljeta.

Pred Barsom i Srnom ostaje još samo da se dogovore oko visine plate bivšeg hrvatskog reprezentativca na Kamp Nou. Srna je u Šahtjoru klupska legenda i miljenik bogatog gazde Rinata Ahmetova. Kruže priče da je jedan od najbogatijih Ukrajinaca Srnu zadržavao tako što mu je davao blanko čekove na kojim bi Hrvat samo upisao cifru. Ahmetov je priznao da neće stajati na putu Srninom transferu karijere, ali u Barsi nemaju namjeru da hrvatskog veterana plaća na sličnom nivou kao što ga je plaćao Šahtjor.

Srna nema menadžera, a u pregovorima sa Barselonom ga zastupa prijatelj, nekadašnji saigrač i trener Igor Štimac. On bi trebalo narednih dana da održi sastanak na Barseloninin direktorom Fernandezom na kojem bi i definitivno bila utanačena finansijska strana Srninog ugovora u Kataloniji.

Mozzartsport.com

Portal Analitika