Politika

DNP: DF očuvao povjerenje birača

Demokratski front (DF) je na parlamentarnim izborima 16. oktobra, u Danilovgradu osvojio 23,3 odsto glasova, uprkos brojnim nepravilnostima, ucjenama i kupovini glasova, saopšteno je Demokratske narodne partije (DNP), inače jednog od konstituenata DF-a.
DNP: DF očuvao povjerenje birača
Portal AnalitikaIzvor

Naime, ta partija je sinoć razmatrala i usvojila Izvještaj o načinu sprovođenja i rezultatima parlamentarnih izbora.

"Konstatovano je da je Demokratski front u Danilovgradu, uprkos brojnim nepravilnostima, ucjenama, kupovini glasova i u atmosferi insceniranog 'državnog udara' ostvario dobar izborni rezultat. Naime, sa osvojenih 23,3% glasova, DF je u Danilovgradu ponovio izborni rezultat postignut na parlamentarnim izborima 2012. godine, što pokazuje da je očuvano povjerenje birača DF-a u ovoj opštini, te poništeni brojni pokušaji destrukcije i marginalizacije našeg političkog saveza", saopšteno iz DNP-a.

Na sjednici je, kako je saopšteno, istaknuto da je jedan od najznačajnijih rezultata "proteklih neregularnih izbora u tome što je postignuto jedinstvo opozicije".

"Pa je u tom smislu data puna podrška predsjedništvima DNP-a i DF-a u njihovim nastojanjima da se očuva ostvareno jedinstvo, ali i upućen poziv ostalim opozicionim partnerima da prestanu sa pojedinim, blago rečeno, nekorektnim izjavama i etiketiranjima u kojima se DF, sa gotovo 80.000 glasova podrške, proglašava 'negrađanskom' i 'vulgarnom' opozicijom. U cilju smjene aktualnog režima, neophodno je ostaviti po strani lične političke sujete i nastaviti zajedno, beskompromisno i istrajno, jer se samo jedinstvenom borbom može demontirati političko-kriminalna hobotnica koja je zarobila Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Sa sinoćne sjednice je upućen i apel opozicionim kolegama u Budvi i Kotoru da što prije pristupe formiranju novih opštinskih vlasti čime bi građanima najbolje demonstrirali, kako jedinstvo i zrelost opozicije u cjelini, tako i mogućnost skore smjene odnarođenog režima u čitavoj Crnoj Gori.

Portal Analitika