Crna hronika

Svjedoci zaboravili detalje sa sastanka u "Ramadi"

Svjedoci Kimeta Merulić, Jugoslav Becić i Milan Banković tvrdili su juče u Višem sudu da ne znaju tačno vrijeme kada su održavani sastanci u hotelu ,,Ramada“, osim da su bili u julu i januaru.
Svjedoci zaboravili detalje sa sastanka u "Ramadi"
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Direkcije za željeznički saobraćaj Nebojša Obradović, optužen je da je zloupotrijebio službeni položaj jer je novcem Direkcije platio troškove partijskog skupa, koji je politička stranka Socijaldemokrate (SD) organizovala u hotelu ,,Ramada“.

Zapisnici

Bivši radnik Direkcije za željeznice i aktuelni direktor Direktorata za željeznički saobraćaj pri Ministarstvu saobraćaja Milan Banković kazao je da su teme sastanaka bili budžet i usklađivanje sa evropskim direktivama.

- Zapisnici na ovim sastancima nijesu vođeni, jer nikom nijesu data neka zaduženja. Mislim da je na sastancima bilo posluženja, a što se mene tiče ja isključivo pijem vodu - kazao je svjedok.

Odgovarajući na pitanje sutkinje Ane Vuković, Banković je naveo da je član Socijaldemokrata.

- Mislim da su partijska pravila da svi članovi koji su na funkcijama moraju da prisustvuju sastancima, ali se ne mogu sjetiti da li sam prisustvovao nekom skupu SD-a u „Ramadi“, mada ne isključujem tu mogućnost – dodao je Banković.

Pravnik u Direkciji za željeznice Jugoslav Becić takođe je kazao da je bio na dva sastanka tog organa u „Ramadi“.

- Ti sastanci nijesu imali obavezujući karakter prema trećim licima, zato nije bilo potrebe voditi zapisnik. Na sastancima obično pijem vodu – naveo je Becić.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: dan.co.me

Portal Analitika